Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 592)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti, když jsem to viděl poprvně v kině, jsem to považoval za nejlepší film vůbec a pak jsem lítal po přírodě a hrál si na Michaela Biehna (btw asi nejsympatičtější mariňák filmového plátna). Dnes sice vím o lepších filmech, stejně jako si všimnu místy nelogičností v ději, přesto nadupanější sci-fi akčňárnu o boji s "emzáckým slizem" aby člověk pohledal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Cameron je velmi moudrý a chytrý muž. Způsob, jakým dokázal elegantně přemostit ze Scottova hororu (časový odstup 57 let, noční můry, kolonizace planety) na vlastní vizi setkání s mimozemšťany, je obdivuhodný. Impozantní akční jízda, která nemá široko-daleko konkurenci napříč všemi váhovými kategoriemi, postavená na důmyslné práci střihu, (dnes už legendárnímu) zvuku a samozřejmě partičce mariňáků, kteří mají po ruce krom úžasného arzenálu taktéž pořádný balík hlášek, které by se měli tesat do nejdražšího mramoru, prostě fascinuje i po více než dvaceti letech. Dodneška si říkám, jak je možné něco takového vůbec natočit… pro mě nejlepší film Jamese Camerona a myslete si o tom, co chcete, ale to je tak všechno, co zmůžete. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Cameron opět nezklamal. Vetřelci se mi líbili o mnohem více než Scottova prvotina. Je zde více akce, všemožných nářezů, hláškování a celkově má film mnohem větší spád a dynamičnost. Sigourney opět válí a v tomto pokračování je na její postavu kladen mnohem větší důraz, což jsem uvítala s nadšením. Skupina elitních vojáků nezůstává pozadu a může se pochlubit esy v podobě Lance Henriksena, Michaela Biehna či naprostou "Badass Girl" Vasquez v podání Jenette Goldstein. Tu Cameron poté ještě obsadil i do Terminátora 2 či Titanicu. Postava Vetřelce se mi nikdy nelíbila, přišla mi odporná, slintající a celkově strašně protivná, stejně jako jeho vývoj v útrobách:) Ale s tímto dílem si tyto kreatury již získaly mé sympatie:) Geniální scéna setkání Ripleyové s vetřelčí královnou. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Zatiaľ čo jednotka sa riadila heslom 'menej je niekedy viac', Votrelci sa naopak riadia heslom 'aj viac je niekedy ešte stále malo' a dávajú svojím slovám zadosť - emzák strieda emzáka, kyselina sa zmiešavá s červeným mokom a do toho všetkého hrá duo samopal - plameňomet. To by možno stačilo na 'normálny' sci-fi film, ale od kultovej série takéhoto formátu čakám predsa len niečo viac - chvíľu som sa dokonca pohrával s kacírskou myšlienkou, že tomu celému dám nemilosrdné tri *, ale to by som sa potom bál vyjsť na ulicu... Jediné, čo ma skutočne dostalo bol samotný super-akčný koniec, s ktorým sa Cameron očividne dosť pohral, ale inak... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (206)

  • Sigourney Weaver (Ellen Ripley) si vyžádala zrovna ne obvyklé právo zamítnout šíření jakýchkoli propagačních materiálů. Tohoto oprávnění pak užila např. při zákazu použití plakátu, ve kterém v jeskyni plné vetřelčích vajíček drží v náručí malou Newt (Carrie Henn). (Larrysbride)
  • Když Hicks (Michael Biehn) prchá před havarující lodí, spadne z ramene lampa. Vzápětí ji Hicks opět má, aniž by ji kdy zvedl a znovu připevnil. (Jan.Kanak)
  • V predĺženej verzii filmu, pri umiestnení do prechodového tunelu, sú Sentry A a B, strážne roboty, vyskúšané a vypália niekoľko dávok. Následne, keď začnú reálne strieľať do votrelcov, sú však ich zásobníky opäť plné. (mikinko51)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama