Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (96)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a u Magnifica je to tedy samá dlažební kostka. Ano, při hodně paranoidním náhledu na svět by skutečně některá nesplněná přání mohla mít podvratný a destruktivní dopad, ovšem v případě většiny z nich musel vynaložit hodně energie, aby v nich našel škodlivý potenciál. Asha žije se smutnou vzpomínkou na tatínka, její dědeček doufá ve splnění svého přání a maminka snad ani nedoufá (navíc tedy čert ví, co si maminka přeje). Kozlík Valentino je boží a hvězdička taktéž. Jejich plyšové verze mám moc ráda, i když se jedná asi o milion pátého a milion šestého zbytečného plyšáka, kteří s námi nutně museli bydlet. Nebyla jsem oslněna, ale občas kusy pohádky slyšet a kousky znovu vidět, když se na to koukají děti, mi nevyvolává ani migrénu ani nauseu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím i jako velký milovník disneyovských pohádek uznat, že Přání jako výroční film nedosahuje zas tak velkých kvalit. Je samozřejmě krásně kreslené – kombinují se v něm prvky 2D a 3D animace – a jeho výchozí zápletka o vladaři, který plní tajná přání svým poddaným, má určitě potenciál. Líbily se mi i některé písničky v českém znění (Disney si na dabingu dost zakládá). Scénář má ale do originality daleko a vypořádání se s hlavním záporákem nedává moc smysl. Bohatě vám bude stačit jedno zhlédnutí a já pořád čekám na novou disneyovskou hitovku, jako bylo v roce 2010 (!!!) božské Na vlásku. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení filmu. Pohádka se mi líbila. Ocenila jsem zejména po dlouhé době pořádného Disney záporáka. Písničky jako vždy velmi vydařené, celková animace jako ze staré knížky zaujala moc. Hlavní hrdinka je sympaťanda a příběh originální (nevím, zda existuje nějaká reálná předloha). Většina komentářů se opírá o to, že jde o Disneyho film k výročí 100 let a že čekali něco lepšího. Jasně, není to nejlepší pohádka, ale je fajn! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, bolo to celkom originálne resp. "svojské", ale chápem, prečo sa to stalo kasovým prepadákom. Toto že stále cez 200 melónov? Ste sa zbláznili v Disney? Rozpočet veľkorozočtového blockbusteru pre niečo ako cellshadovanú rozprávku? Tu niekto poriadne vytuneloval náklady pre iné účely ako samotný film, inak si to neviem predstaviť. Dcérke sa to páčilo, nemôžem povedať, že nie, ale aj Vtáci sťahováci, ktorých sme pozreli včera v kine, boli ďaleko lepší či už príbehovo, tak aj technologicky a samozrejme aj vtipom a posolstvom pre deti aj dospelých. Disney jednoducho prešlapuje na mieste a dokonca robí kroky vzad či už na poli veľkých komixových "bijákov", tak aj na poli rozprávok. Hlavne že to bolo maximálne politicky korektné, že? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)
  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno