Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (101)

T-enter 

všechny recenze uživatele

Klasicky neoriginální Disney pohádka, plná otravných a v příběhu nedůležitých písniček, které jen natahují stopáž na průměrnou hodinku a půl. Jestli toto považuje Disney za svůj počin desetiletí, tak to jen podtrhává skutečnost, že je studio dávno za zenitem a absolutně nedokáže držet tempo s konkurencí. Kdyby studio před lety díky investorům nekoupilo Pixar, Star Wars a jine produkty, nevěřím, že by finančně přežilo. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Skúsme si to predstaviť: vyčerpaní, ba až vyhorení rodičia, si sadnú so svojím dietkom večer k telke, zapnú Disney+ a dúfajú, že zažijú podobne bezstarostne radostný zážitok, ako keď pozerali Snehulienku, keď mali sedem rokov. Namiesto toho im Disney otlčie o hlavu, že by mali snívať, a to snívať vo veľkom, pretože ich sny môžu zlepšiť, ba až úplne transformovať celý svet. Publikum, ktorého najväčším životným snom je momentálne stráviť jeden deň osamote (a letná all inclusive dovolenka v Egypte) tomu nerozumie a film odmieta. Od Disneyho je to pozoruhodne podvratný počin (alebo neporozumenie svojmu publiku). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na scéne animákov je už pomerne ťažké zaujať niečím novým, čo tu ešte nebolo. Ale mám pocit, že Wish bol presne ten typ animáku, ktorý bol originálny a celý koncept sa mi celkom pozdával. Zaujímavý dejový rámec so sympatickou hlavnou hrdinkou, milým dôvtipom, motívom priania a rafinovanou negatívnou postavou - to všetko prispelo k atraktivite tohto filmu. Trochu mi prekážala Ashina naivita a sem tam nejaká zbytočná infantilita, ale inak to bolo milé a v podstate aj mierne nadpriemerné. Nebyť tej silnej predvídateľnosti, dal by som aj o hviezdu viac. Takto 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co nejvíc uškodilo téhle pohádce je to stoleté výročí Disney, protože to z toho filmu srší z každého koutu, scéně, písni, ze všeho a je toho až přespříliš. Mohlo se jednat o krásné originální dílo, které dokáže jak skvělé a nápadité Disney umí ještě být. Přitom vykradli Sněhurku a předělali jí na jinačí verzi pohádky. Do toho vložili několik očividných easter eggs na jiné Disneyovky a právě to mi vadilo. Strašně se snažili tlačit na pilu a hrát to na jistotu a za mě jim to nevyšlo. Musím ale moc pochválit animaci, kombinace 3D a 2D animace byla skvělá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)
  • Při průletu Hvězdy stájí je na chvíli vidět kůň Maximus z filmu Na vlásku (2010). (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama