Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající herec Edward (Sebastian Stan) podstoupí radikální lékařský zákrok, který zásadně změní jeho vzhled. Jeho nová vysněná tvář se však rychle změní v noční můru, protože ztratí roli, pro kterou se narodil, a tak se stává posedlým snahou získat zpět to, co ztratil... (mac000)

Recenze (5)

kajas 

všechny recenze uživatele

Natěšená na životní výkon Sebastiana Stana, kterého znám prakticky jenom z marvelovek, vyrazila jsem na film, jenž jeho režisér uvedl slovy: „Myslím, že je to hodně vtipný film, ale možná se mnou nebudete souhlasit.“ No, opravdu s ním nesouhlasím. Vtipný byl pro mě asi jenom fakt, že jsem ve Varech viděla hned za sebou dva filmy, které pracují s tematizací sebelásky a s touhou radikálně změnit svůj vzhled. Opravdu ale s vyšší atraktivitou získáme i lepší život? Hlavní hrdinka Substance a ústřední postava Jiného člověka by vám řekli, že určitě ne. Edwardovi jsem sice po většinu stopáže fandila, ale protivné vedlejší postavy a čím dál bizarnější děj mi dost zkazily celkový dojem. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Kviff 2024 První tři čtvrtiny filmu namlsají, nesou se v zajímavém tíživém tempu, sem tam protknuté černým humorem. Možnost úniku od staré osobnosti byl využit zajímavě, nicméně v závěru je použitá směs zakopnutí, kdy je jako deus ex machina použité klišovité prostě mu hráblo. Podle mě promarněná příležitost, že si se závěrem scénárista nepohrál trochu lépe. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Je to velká souhra náhod, během 12 hodin vidět na festivalu hned dva filmy s prvky body-horroru, o změně/zlepšení vzhledu. A zatímco Substance je moderní, videoklipova, Jiný muz je starosvětsky, špinavý, jako když vidíte filmy z New Yorku z 80. let. Přesto oba filmy fungují výborně. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podepišuji se pod komentáře Pedestriana a říkám, že po první půlce to u mě byla také absolutně plná palba. Škoda jen slabší druhé poloviny. Ale i tak slabších 5*. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama