Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (1 947)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nejen kvůli tomu, že jako jeden z prvních filmů popřel skoro tradiční pravidlo "dvojky jsou horší než jedničky". Jde o film, který zvládá propojit několik žánrů a dát je v takovém množství, že dochází k působivé symbioze a synergii. Akční poloha dominující Arnoldem, sci-fi tématika s cestováním časem a výjimečnými triky a komediální stránka s decentním odlehčením. Vše funuje díky Cameronově chirurgicky přesnému dávkování a s industriálně drsnou hudbou/motivem Brada Fiedela jde o nepřekonaný pomník (sci-fi) akčních filmů. PS: vidět SE není tak zásadní, ale je to vhodné, protože nejen uvidíte celkovou vizi Camerona, ale také jeho odhad pro publikum, kdy z původní verze vypustil určité scény, které snižovali intenzitu filmu (např. chyby T1000, konec) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Příšerné, politicky korektní a totálně vykalkulované pokračování skvělého a napínavého sci-fi. Schwarzenneger prostě musel být v devadesátých letech hodný robot, o chlapečka, kterého ve filmu chrání, se nikdo nebojí (hollywoodské pravidlo č.1: Dětem se nesmí nic stát!), lepší momenty jsou povinně (a špatně) vykradeny z původního filmu, slabší děj se snaží schovávat za bombastické speciální efekty... Důvod zdejší obliby T2 je ale pochopitelný: Pro většinu jeho fanoušků totiž představuje krásný divácký zážitek jejich dětství. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej... vlastně co to kecám - NEJLEPŠÍ akční film všech dob. Přes dvě hodiny dlouhá naháněčka s nepřekonatelným Arnoldem před kamerou, precizním Cameronem za ní a velice mrazivým finále, jehož dokonalost je třeba tesat do ocelových destiček. Atmosférou je sice T2 předchozímu filmu na míle vzdálený, ale to vůbec nevadí. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování super odolného kovového robota, který je potažený pseudoorganickými materiály do podoby vysokého svalovce s ježkem, který se narozdíl od prvního dílu snaží ochránit Connorovu rodinku. Takového bodyguarda bych chtěl mít doma, jinak James Cameron opět válí a je vidět, že pokračování mu náramně jdou. Má srdcovka plná výborných hlášek, super herců, efektů, silného soundtracku a nezapomenutelných okamžiků. Nesmrtelný film, který se může vidět stále a stále dokola a od svého roku vzniknutí na své kvalitě nic neztrácí. Mé hodnocení naprosto silných 5 hvězdiček… "Come with me if you want to live!" ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $102miliónovTržby USA $204,843,345Tržby Celosvetovo $519,843,345Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,790,726 //počet predaných kusov 228,279Tržby za predaj DVD v USA $977,401 //počet predaných kusov 195,872James Cameron to rozbalil vo veľkom, natočil dych berúci prelomový film začiatku 90.rokov, brilantný príbeh, dokonalé dialógy, vyšperkovaná technická stránka, železná hudba od Brada Fiedela, herecké obsadenie maximálne fungujúce pre dej(kľudne mohli padať Oscary aj na hlavy Schwarzeneggera, Roberta Patricka či Lindy Hamilton). Nadčasový príbeh!!! /100%/ ______Obnovená premiéra rok 2017__I'll be back!!!__ Áno T2 je späť a v 3D, Cameron je majster svojho remesla. Máme tu od neho ďalšiu vydarenú konverziu. Na veľkom striebornom plátne to má fakt grády a svoju veľkoleposť. /31.08.2017 videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Film stál měl původně stát 70 milionů amerických dolarů, ale nakonec se cena vystoupala až na 94 milionů, a tak se stal nejdražším snímkem v tehdejší historii kinematografie. (asdfasdf)
  • Ve scéně, kdy se strážný ústavu raduje z toho, že má na kelímku kávy z automatu fullhouse, vidíme na dně kárové Q. Poté, co mu T-1000 (Robert Patrick) probodne hlavu, kelímek spadne na zem a na jeho dně je náhle symbol královské koruny. (Landauer)
  • Když T-1000 (Robert Patrick) dorazí na motorce do budovy Cyberdyne, má na motorce silniční pneumatiky. Při jízdě po schodech uvnitř budovy má již cross-terénní pneumatiky. Silniční pneumatiky by neměly na hladkém schodišti dostatečnou adhezi. (hangar)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama