Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se spoustou hlášek, hlavně tedy Krankových. Je zde i vizuální humor, takže je to opravdová zábava se vším všudy. Pan Delon je skvělý a postava Kranka neustále oživuje děj, když se na chvíli zklidní. Záporů moc snímek nemá, mimo občasné hluchoty způsobené jako vždy přítomností žen. Takže doporučuji ke zhlédnutí. 70 % ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Americká westernová komedie, která se v něčem podobá těm italským, např. s T. Hillem. Milovníci dobrodružných příběhů by asi byli zklamáni, tohle je opravdu blbost, jejímž cílem není nic víc, než rozesmát. Já si na tento komediální žánr z Divokého západu moc nepotrpím (pokud to není vysloveně parodie jako např. Limonádový Joe), slabší čtyřka. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, kde ústřední mužské trio (Martin, Delon a Bishop) trousej docela hustý hlášky. Doopravdy jsem se bavil. Režisér Gordon, byl zřejmě zkušenej rutinér a nechal patrně hercům dost prostoru. Delona to v komediální roli evidentně bavilo. Skvěle tady sekundovali Graves (kpt. Stimpson) i Michael Ansara a Linden Chiles (náčelník komančů a jeho syn). Samozřejmě nesmím opomenout Rosemary Forsythovou a Tinu Aumontovou - taky skvělej výkon. Zkrátka dobrá zábava - u mě 85 %. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že to bude taková mírně podprůměrná westernová komedie, a byl jsem nakonec mile překvapenej. Charismatický Dean Martin s Bishopem (hrajícím indiána!) byli hlavní tahouni (oficiálně nikoliv, ale pro mě byla tahle komická dvojice nejvýraznější) a Delon hrál gentlemana-debila ze Španělska, nutno říct, že taky dobře. Zatímco úvod naplňoval moje očekávání průměrnosti, po příchodu debilních komančů nastala ta pravá zábava. Nespočet komediálních scén s postiženým synem náčelníka bylo svěžích a "zraněný" Martin stál taky za to. Nakonec tedy nad očekávání - příjemných 70%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když máte takovej smysl pro humor, Výsosti, tak si určitě vymyslíte něco srandovního na svůj náhrobek." ----- Lehkomyslná hříčka, která si Divoký západ přizpůsobuje k obrazu svému, aby dostála svému poslání - pobavit zpravidla nevděčného, civilizací zhýčkaného diváka. Částečně doplácí na určitou ledabylost či nedotaženost některých bezesporu originálně pojatých scének, takže ve finále působí maličko utahaným dojmem, nicméně i tak spolehlivě vybočuje z šedého průměru ... 3,5* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama