Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Suchý humor- to je moje!!! Ricky Gervais je síce suchší ako to najlepšie martiny, len nie vždy dobre a vhodne pretrepané...Nápad to má vynikajúci, prevedenie sa vymotalo z počiatočného kŕča a postupne pridáva na sile. Je to naozaj fajn filmík, ale zvlásť v komediálnej rovine sa to snaží dostať do územia, kde bezkonkurenčne kraľuje Woody (aspoň na mnohých miestach som si spomenul na neho). A btw už som to písal, no nemení sa to - Téa Leoni je mi fest nesympatická..sorry Téa:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že zásadní okamžik, který změní můj poněkud skeptičtější pohled na film, se dostaví až těsně před jeho těsným koncem. Má to jistě svůj opodstatněný důvod, o to víc je závěr emocionálnější, ale čekal jsem malinko více. Záplavy slz alá Duch s P. Swayzem a D. Moore se nekonají, ale i tak svou přítelkyni tímto filmem potěšíte. :-) Zajímavosti: Je zde jistá scéna, kdy jsem se fakt lekl, ikdyž jsem to čekal...kam se hrabou všechny horory :-) 70% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je komedie, která má sice zajímavý děj, který si dokáže tak nějak v poklidu dojet do konce, aniž bych se nějak výrazněji nudil, ale zároveň se nemohu zbavit dojmu, že ten film působí až moc obyčejně, moc lacině, zkrátka jako bych sledoval tuctový příběh, který kdyby nebyl zfilmován, tak bych ho ani nikterak nepostrádal. Nevím, na základě čeho jsem k tomuto pocitu dospěl, ale prostě jsem z celkového výsledku docela rozpačitý, film mi zkrátka přišel všední, jakoby ho všichni zúčastnění točili bez zápalu, bez energie, bez nadšení. Možná to je způsobeno až příliš nevýraznými hereckými výkony hlavních představitelů, Ricky Gervais mi bůhvíjak sympatický zrovna nebyl, Greg Kinnear mi připadal v této roli docela nevýrazný a Téa Leoni nikterak nevynikla, ale aspoň jsem se mohl obdivovat její kráse. Z mého pohledu tedy zajímavý námět byl zabit až příliš obyčejným lookem celého filmu a nevýraznými hereckými výkony, stejně jako nevýraznými exteriéry. V tomhle filmu se zkrátka sešlo několik faktorů, které mi nedovolují tento film označit za zdařilý nebo snad nadprůměrný. Ale naštěstí to není ani žádná katastrofa, prostě tohle je podle mého názoru absolutně průměrný film, který si zaslouží průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vynález lži se mi líbil o dost více. Postava Grega Kinneara slibilovala pěkně ukecaného otravného ducha a on nakonec byl spíše jen tím duchem z kategorie otravných. Ricky Gervais svou roli zvládl i tentokrát. Přičemž nejvíce se mi líbila scéna kdy začne v nemocnici řešit jakéže to koplikace tedy nastaly při jeho operaci a jen tak mimochodem se dozví že na 7 minut zemřel:) Film samozřejmě notně romantický je, ale jak jsem předeslal díky Rickovi a tedy i díky krásné Téa Leoni se podařilo filmu důstojně doklouzat na závěr. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ricky a Hopkirkové. O nějaké originalitě duchařské zápletky nemůže být řeč, romantická linka o přerodu dentisty hovada na dobrého člověka jede v zajetých kolejích (nesměla chybět tklivá píseň v období vrcholu toho přerodu i spěch „osvíceného“ za svou momentálně ztracenou vyvolenou) a v neposlední řadě, specifické komično Krémového tvarohového sýru dle francouzské receptury není můj Earl Grey. Dost důvodů tenhle hrnčířský kruh zastavit, ale díky pár povedeným hláškám, varování před praktikami newyorských nemocnic či ukázce bezohlednosti řidičů tamního MHD jsem nakonec zatnul zuby a sdílel s doktorem Pincusem to božské ticho.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)

Reklama

Reklama