Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche se rozhodli, že se navzájem doženou k šílenství. Naštěstí ale nedohnali k šílenství mě. Šest dní, sedm nocí je správná dobrodružná komedie. Pobaví, je zajímavá. Najdou se berličky v podobě japonského letadla z druhé světové války, ale to nijak nenarušuje hlavní dějovou linii. Je trochu děravá, ale to už romantické komedie bývají. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrodružný film s Harrisonem Fordem v hlavní roli a hezkou holkou po jeho boku tak, aby onoho dobrodružství bylo celkově asi na dvacet minut, Ford byl za nesympatického blba, a ta hezká holka byla otravná jak peklo, to chce talent. Tedy jistý druh talentu - takový druh, kterým jsem doufal Reitman fakt neoplývá... ale bohužel jsem se mýlil. A on si tady ve své filmografii vybral dost slabou chvilku. 5/10 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem byl dost skeptický. Ale milostné scény vše napravily... Způsob, jakým se hrdinové dostanou z pustého ostrova není realistický. Přes 50 let starý kov by určitě nepřežil v takovém stavu v jakém jej tu můžeme vidět. Dále - uváděná letecká společnost je havajská, ne tahitská. Určitě jste si mysleli, že se natáčí přesně v těch lokacích o jakých se tu mluví... Ale já hned poznal místo mé pravidelné dovolené s rodinou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šest dní, sedm nocí, osmkrát do roka na českých TV žumpách... chci říct v kanálech. Dobrodružná komedie natřískaná hromadami klišé, ale přesto do určité míry funkční - pro mě teda převážně díky jiskrám v očích a ironicky pokřivenému úsměvu Harrisona Forda (sere pes, že je ten chlap zralý na tekutou stravu a francouzské hole, pořád má šarm). Jestli se teda chcete pokochat romantickými karibskými ostrůvky, užít si hláškami a gagy jemně kořeněný příběh, jak v sobě on a ona přes počáteční averzi vzbudili osudovou přitažlivost, případně jste-li pouze gerontofilní, nebo vás přitahují ošklivé placaté blondýny, je možné vám tenhle film opatrně doporučit. Určitě nenadchne, možná nezklame. 58% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Air Force One, Tichých nepřátelích, Firewallech, 48 hodinách v Paříži, Vysokých hrách patriotů a dalších flácích je vcelku osvěžující, když se Harrison Ford, Indiány též zvaný Ten, který chce svou rodinu zpátky, pro jednou nesnaží ochránit svou rodinu před nepřízní osudu a přízní teroristů, ale upřímně řečeno tohle taky nebyla zrovna výhra. Holt když sečtete šest a sedm, vyjde vám třináct a co čekat od takové číslice... Nečekala jsem moc a Ivanovi Reitmanovi jsem ochotná prominout ledacos, ale v případě filmu, který je akčně dobrodružný jako výprodej v Kauflandu a romanticko-komediální asi jako oprava žumpy, mi to fakt nešlo. Oprava: manžel kolegyně nedávno žumpu opravoval a jednak do ní spadl, druhak při té příležitosti našel dávno ztracený náramek své lepší polovičky, takže požadavky na legraci i romantiku naplnil podstatně lépe a podstatně rychleji než za šest dní a sedm nocí. Navíc mi tam brutálně neseděla Fordova opilecká image. Chlap, který je napůl Ir a napůl Rus, přece nemůže takhle neumět pít. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama