Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy Franka Capru /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Deeds goes to Washington/ sice mam neskutocne rad, a tato komedia sa nesie opat v pozitivnom a miestami aj sympaticky naivnom duchu, ale na 5 hviezd to tentokrat nebude. Preco? Ponajprv nemam rad Caryho Granta, aj ked uznavam, ze vedel hrat. Za druhe, film sa odohrava len v interieroch, a minimum deja sa odohra v exterieroch. A zamyslanie sa nad kazdou vetou, ktoru kto kedy predniesol, ma zacinalo pekne otravovat. Slusne 4 hviezdy vsak film rozhodne ma : za tie dve tetky /Josephine Hull a Jean Adaire/ a ich komicke kusky a dialogy, dalej sympaticka bola postava blazna, ktory si o sebe myslel, ze je Theodorom Rooseveltom /John Alexander/. No a Caprov rezisersky talent sa proste neda spochybnit. 89 % ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Ústředna? Slyšíte mě? Ano? Jste si jistá? Tak to tady musím být." Problém tohoto filmu je v tom, že přepálý začátek a pak už nedokáže udržet tempo. Vyšilování Caryho Granta je zpočátku neuvěřitelně vtipné, ale postupem času se jeho projev nemění a tím pádem začne být pro diváka jednotvárný a asi i nudný. Viděl jsem tenhle film náhodou už jednou před lety, viděl jsem i divadelní hru v podání souboru našeho městského divadla a musím říct, že i když je příběh celkem dobře propracovaný, nikdy mě nijak nenadchl. Ovšem John Alexander byl super, hlavně díky jeho velmi vděčné roli. Přestože se zdá, že film spíše haním než chválím, musím uznat, že se je celkem v pohodě zhlédnutelný a možná se zas na něj někdy náhodou podívám. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

C.Grant postavu Mortimera Brewstera neměl rád a natáčení této frašky jej nebavilo. Prověrku časem ztřeštěně komediální dílko nevydrželo, sledovat dnes „fyzické“ Grantovo herectví (rozuměj: odpudivé přehrávání toho nejhoršího kalibru) a neustálé vybíhání do schodů a hysterický řev Johna Alexandera je téměř nesnesitelné. Něco málo zachraňuje průběžný gag s Jonathanovým předělaným obličejem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch evergreenů, ke kterým se stále znovu a znovu vracím a nikdy mě nezklamou. Oněch pět hvězdiček není ani tak za film, jako spíš za divadelní předlohu plnou úžasných dialogů, skvělých hlášek a bizarních postaviček. K úspěchu filmu stačilo přidat kvalitní herecké obsazení a bylo vše hotovo. Jak už podotkli mnozí jiní, výsledná podoba filmu je až příliš poplatná divadelnímu provedení. Určitě to nebyl drahý snímek, ale to není opravdu pro výsledek důležité. Cary Grant je skvělý a ostatní mu zdařile přihrávali. Celkový dojem: 95 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No masakr. Tenhle film jsem kdysi dávno dokonce viděl a samozřejmě mě jako mladého kluka nezaujal. Teď se spoustou nasledovaných vykopávek si ho dokážu vychutnat. Je to vlastně klasická konverzačka, kde si na začátku relativně normální Cary Grant bere krásnou dívku a jde ji představit svým roztomilým tetičkám. Brzy zjišťuje, že se ocitl uprostřed šílenství - jeho bratr si myslí že je Roosevelt, jeho tetičku dělají službu opuštěným starým pánům a tráví je bezinkovým vínem a do toho všeho přijíždí další bratr, sériový vrah s vizáží Borise Karloffa, který utekl z vězení. Tetičky se baví o vraždách jak kdyby mluvili o počasí, bratr se tváří zlověstně a do toho se plete odbývaná a neodbytná novomanželka, natvrdlý policajt a taxikář. A Cary Grant, lítá, křičí a šílí. Nikdy by mě nenapadlo že je až takovým komediálním talentem a vůbec celý film je doslova hurikán gagů, scének a vtipů. Až takový, že bych potřeboval ještě jedno shlédnutí, abych to vše pobral. PS: Zpětně si uvědomuju, že přes morbidní námět není ve filmu vidět jediná mrtvola ani vražda... a vůbec mě to nepřišlo divný. PSS: Chááááárge :D Komedie roku 1944. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Jediná spolupráce Franka Capry s Carym Grantem. (Kulmon)
  • Cary Grant věnoval celý svůj honorář ve výši 100000 dolarů Americkému válečnému fondu. (Kulmon)

Reklama

Reklama