Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá a velmi černá komedie mě bavila hlavně díky pro mě nezvyklé poloze Caryho Granta. Jeho velmi expresivní komediální výkon (který by možná citlivější jedinec označil za přehrávání) mi vyloženě učaroval. A vražednické tety taky nemají chybu. Jestli mi něco vadilo, tak hlavně přílišná divadelnost. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv je na place Cary Grant, plavete za stoprocentním hodnocením s odhodláním Iana Thorpea, jenže když si někam odběhne, začne vaše snaha připomínat spíš srážku Titaniku s ledovcem. Tetičky jsou super, bratr Frankenstein a neustále narážky na Borise taktéž, ale filmu až příliš dlouho trvá, než se překlopí do klasické screwball komedie a pokud u operace zrovna neasistuje Cary, je všechno poloviční a jaksi... černobílé a divadelní. Přesto klasika, která fanoušky žánru nezklame ani po třiašedesáti letech. A teď mě omluvte, jdu pokračovat ve stavbě Panamského průplavu. ()

Reklama

kyselina 

všechny recenze uživatele

Další divadelní hra převedená na plátno, která si zachovala všechny své prvky, aby nebylo pochyb, že scénář není psán původně pro film. Tuto skutečnost nelze přehlédnout stejně jako fakt, že Cary Grant tentokrát nehorázně přehrává. Já to nemůžu považovat za zcela geniální výkon, když hollywoodskou hvězdu prvního formátu hravě překryje famózní Peter Lorre. Není film, kde by nezapůsobil více než hlavní hrdina (mimo Maltézského sokola). Nicméně to jsou jen malinké negace v jinak nádherně vyfigurkovaném snímku, kde každá postava dostala tolik místa, kolik si zasloužila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy Franka Capru /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Deeds goes to Washington/ sice mam neskutocne rad, a tato komedia sa nesie opat v pozitivnom a miestami aj sympaticky naivnom duchu, ale na 5 hviezd to tentokrat nebude. Preco? Ponajprv nemam rad Caryho Granta, aj ked uznavam, ze vedel hrat. Za druhe, film sa odohrava len v interieroch, a minimum deja sa odohra v exterieroch. A zamyslanie sa nad kazdou vetou, ktoru kto kedy predniesol, ma zacinalo pekne otravovat. Slusne 4 hviezdy vsak film rozhodne ma : za tie dve tetky /Josephine Hull a Jean Adaire/ a ich komicke kusky a dialogy, dalej sympaticka bola postava blazna, ktory si o sebe myslel, ze je Theodorom Rooseveltom /John Alexander/. No a Caprov rezisersky talent sa proste neda spochybnit. 89 % ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Úžasné tetičky a Cary Grant... Jeden z vrcholů screwballové komedie, tentokrát v bezchybné režii Franka Capry. "Zkoušely jste ho přesvědčit, že není Theodore Roosevelt?" "Ale kdepak,vždyť on je tak šťastný... vlastně jsme jednou navrhovaly, že by mohl být George Washington, jen tak pro změnů, a víte co? Několik dní ležel na posteli a nebyl nikdo!" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Film byl natočen podle divadelní hry "Arsenic and Old Lace" od amerického dramatika Josepha Kesselringa. (Cucina_Rc)
  • Představitel Jonathana Brewstera Raymond Massey, byl nalíčen tak, aby připomínal Borise Karloffa, který tutéž postavu hrál v divadle. Z toho pak pramenily narážky na jeho podobu s Karloffem, které se objevují během celého filmu. (liquido26)
  • Když Cary Grant sedí na hřbitově, jeden z hrobů nese jméno Archie Leach, což bylo jeho pravé jméno. (Kulmon)

Reklama

Reklama