Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (45)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to pan Fuka napsal fakt dobře. Je tu prostě moc Cage (sorry, ale měla to být němá postava), několik zmatečných odboček v ději, a v závěru naopak zbytečně doslovná pointa, kdy by nezaškodil větší důraz na divákovu fantazii. Atmosféru, hudbu, a celkový feeling to ale má naprosto výjimečné, a užil jsem si toho každou minutu. Příště bych taky asi prosil více přírody a méně suburban stylu, ale tohle jde na můj subjektivní vrub nenaplněných očekávání, a holt jsem od toho chtěl více naturalistického okultismu. [Kino 35, ČSFD projekce] ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Syn Normana Batese z Psycha Osgood Perkins se krom občasného herectví zvrhává v režiséra, který po větších kapkách krve pomalovává filmové plátno. Longlegs je jeho čtvrtým filmem s tématikou hororovou, stejně jako jeho předchozí tři kousky. Scénář si vlastní hlavou vymlátil na papír a kdyby se trošku víc při tom sebemrskačství soustředil na závěr, tak by se dalo říct, že jsem byl spokojen. Soundtracku vévodí kapela T. Rex a celkově mě audiostopa velmi bavila. Zmrtvýchvstalý Nicolas Cage dostal fajn roličku, kde se zas teatrálně vyřádil a Maika Monroe v hlavní roli byla skvělá. Longlegs je typ hororu, který mě baví, má to dobrou atmosféru, občas nějakou lekačku, super hudbu, ale bohužel i nějaký ten scenáristický tumor, který hororu láme vaz. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Mě to připadalo jako Béčkový Satanistický film z 80let. Mlčení jehňátek to mělo trochu napodobit což se nepovedlo - autistická Maika Monroe.  Dusná atmosféra, pomalé tempo a ďábelský Nicolas Cage mě moc neoslovil... Jedna slečna v zadní řadě při promítání povídala je to parodie na Satanistické filmy. ... :-) ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že to není jen tuctová kopie všech těch "Insidious" a "Conjuring" a snaží se to o něco jiného. Atmosféra většinou docela funguje, ale scénář je velmi slabý, děravý a Nicolas Cage (který je na plátně pár minut) tomu všemu spíš škodí. Byla chyba dělat z tohoto hororu částečnou detektivku, protože se hlavní hrdinka (agentka FBI) chová téměř non-stop jako naprostý kokot a ignoruje všechny vyšetřovatelské zásady. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc se mi to líbilo. Stojí to hodně na hlavní postavě, která je naštěstí nejen dobře zahraná, ale i parádně napsaná a konceptově zajímavá. Příběh je osekaný jenom na to nejdůležitější, a tak dostávají prostor hrátky s kamerou i zvukem, budování atmosféry, teasování záporáka (který je následně krásně vyšinutý i ďábelský zároveň) a nějaké ty lekačky. Samozřejmě nechybí ani poctivý procedurální momenty, který z toho ve finále dělají především detektivní story, byť s hororovými prvky a notnou dávkou satanismu, který vyžaduje nějakou tu vlastní interpretaci zla okolo. Vlastně je to víc Deliver Us from Evil než třeba Se7en nebo Silence of the Lambs, akorát promyšlenější v detailech a precizněji natočené, i když za cenu silnějších raw emocí. V rámci žánru vynikající příspěvek, kéž bychom takové dostávali častěji. 8/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama