Reklama

Reklama

Nikdy nezapomenu jeho jméno

  • Velká Británie I'll Never Forget What's'isname (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andrew Quint (Oliver Reed) už má dost svého báječného a úspěšného života. Dramatickým způsobem končí svou práci v reklamě a vrací se k psaní pro malý literární časopis. Aby se zcela rozloučil se svým bývalým životem, opouští manželku i milenky. Pomalu ale zjišťuje, že uniknout minulosti není tak snadné. (MI-380)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

'I'll Never Forget What's'isname' je film, okolo kterého jsem kroužil řadu let a dumal, o čem vlastně je. Celou tu dobu mi nedocházelo, že tam hraje i Orson Welles (celkem standartní, ve vedlejší roli), protože jsem na film vždycky narazil přes Olivera Reeda, který je tu naopak skvělý. A nejsem o moc moudřejší ani potom, co jsem film viděl. Reed si v úvodních titulcích nese městem sekeru, aby rozmlátil svůj stůl, přestal pracovat v reklamě, pak se člověk přenáší ze scénérie na scénérii, milenka, manželka, ten dostane přes držku, ten dostane přes držku, je to takové opulentně britské, v tom, že se tam jakože pořád něco děje, ale vlastně zároveň nic neděje, možná proto je ten britský styl střední a vyšší třídy takový suchý. Reed je ale naopak takový ten žhnoucí uhlík, co v momentě vzplane. Těžko o tomhle filmu opravdu psát, protože se z něj příliš moc pobrat nedá. Je to na takové to ideální "pokud mám náladu na starý britský film s Reedem" usínání, zatímco to běží v bedně. Ale tam na tenhle film asi jen tak nenarazíte. Já bednu třeba ani nemám. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě pozapomenutý film s brilantní a nezaměnitelnou kamerou Otty Hellera (hektický rytmus, prudké změny a neobvyklé úhly záběrů, zoom, detail, ostrý střih) vznikl rok před slavným dílem Lindsaye Andersona Kdyby (If). Na pozadí vzpoury jedince proti systému -symbolicky jde o muže natáčejícího extravagantní, "umělecké" reklamní filmy a přitom odmítajícího vést prázdný konformní život, nicméně je tu žena, děti a milenky - dřímají zárodky společenské revolty. Sraz abiturientů vrcholí rvačkou (resentiment zřejmý v retroscénách z raných školních let), uprostřed filmu je dlouhá scéna zachycující noblesu Cambridge. Hodnotím 90%. Komentáře: http://www.nytimes.com/movie/review?res=9803E2DA143BE73ABC4D52DFB2668383679EDE https://reprobatemagazine.uk/2016/06/22/review-ill-never-forget-whats-isname/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taký zvláštny film. Herecky na slušnej úrovni, ale najväčší prínos zaznamenáva skvelá kamera. Druhá recenzia. ()

Zajímavosti (1)

  • Ide o vôbec prvý film, kde odznelo slovo “fuck“ a použila ho herečka Marianne Faithfull (Josie). (shimik77)

Reklama

Reklama