Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o trochu jiný námět na animovaný film. Propad v kinech ale podle mě způsobilo to, že film si z jedné strany hraje na "dospělácký" ale ze strany duhé je vyloženě pro děti (viz. potrhlý Krtek, ze kterého byla vedle moje tehdy 12-ti letá sestra).Ono tohle schéma může fungovat (vlastně i fungovalo u Disneye víc jak půl století), jenže nic se nesmí přehnat... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to animák, který by byl nějak zásadně výjimečný svým příběhem nebo provedením, ale je to něco, co může diváka - dítě i dospělého - docela bavit. Je tu Atlantida, to je základ, nějaké tajemství, zloduši a dobří, které snadno rozeznáte, a hlavně něco krásného, mysteriózního, něco, co je spojené s alternativní historií Země. Škoda, že to je tak průhledné. Některé scény jsou ale vizuálně krásné. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*TISÍCROČNÍ KRTKOVIA* Veľmi mi tu chýbal nejaký poriadny zloduch a dlhšie prítomné zlo v akejkoľvek podobe. Jednou zo súčastí rozprávok je predsa aj boj dobra a zla, a práve tento element som postrádal. Prišiel totiž príliš neskoro a trval príliš krátko. Preto sme skôr svedkami príbehu o hľadaní a nájdení Atlantídy, ktorý je na jednej strane príjemný a "teplý", no na strane druhej aj nedynamický, obsahujúci len minimálne množstvo akcie a vzrušenia. Ženské charaktery sú opäť vysoko príťažlivé a dosť ma mrzí, že postava Helgy nedostala viac priestoru; toľko dominancie, sexuálneho podtónu a príťažlivého sfarbenia hlasu / akcentu som u kreslenej postavičky ešte nevidel. Verdikt v 1 vete: Čo sa skrýva pod Islandom. 30.09.11 ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kvalit perel jako například Lví král či Aladin, z pozdně ručně animovaných disneyovek mám Atlantidu ale nejraději - zajímavý příběh, super hudba a svižné tempo, které je možná svižné až moc (hlavně v první polovině). Chtělo by to trochu rozvinout příběh a prodloužit stopáž, více si pohrát s charaktery a vyhodit některé vtípky a potom by to bylo za pět (hvězdiček). ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Moje nejmilejší „Disneyovka", zejména díky temnému pojetí, infantilních elementů je minimum a snímek bych přirovnal kupříkladu ke „Hvězdným válkám", animovaný vizuál je zpracován na výbornou a lehká stylizace do „anime" dodává jinak klasické „Disneyho" kresbě dynamiku a šmrnc, obzvláště akce tím získává grády a vše skvěle doplňuje podmanivá hudba od Jamese Newtona Howarda. Zajímavé jsou i postavy, které jsou celkem dobře prokreslené a oceňuji i to, že princezna je pojata coby válečnice / bojovnice a snímek postrádá muzikálové sekvence. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Tvorcovia mali pri prácach na tomto filme tričká s nápisom "Atlantída – málo piesní, viac explózií". Ide o narážku na to, že viaceré predošlé filmy od spoločnosti Disney boli skôr muzikálmi ako akčnými adventúrami. (Greenpeacak)
  • Nápad natočiť film dostali Don Hahn, Gary Trousdale, Kirk Wise počas spoločného obeda v mexickej reštaurácii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama