Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu som čakal nejaké naháňačky na diaľnici, no hneď na začiatku som dostal facku a na tento film som iba neveriacky pozeral. Neuveriteľné príbehy ktoré zažije James "Cyclops" Marsden na neexistujúcej diaľnici sú zábavnou scenáristickou šlehou. Treba pochváliť slušné herecké obsadenie, ktoré iba poteší - Chris Cooper opäť boduje, réžia je trefná, no ten dej - to už koho mohlo napadnúť? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemné překvapení, vymykající se běžné produkci, které nejenom že nabízí zajímavou neotřelou zápletku a celou plejádu skvělých herců, ale dost často si i výstižně rýpne do amerických reálií. Zejména epizoda z městečka Marlow je velice výstižná, zde nenechal scenárista na přebujelém právním systému ve Státech jedinou nitku suchou. A to rozřešení v samotném závěru je prostě parádní :o) Pokud jde o herce, nejvíc se mi líbil Chris Cooper a přijemně překvapil James Marsden, kterého jsem do dneška znal pouze jako Cyclopa z X-menů. Celkově vzato hodně zajímavý filmeček, který lze vřele doporučit..... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak jako se říká, že není něco jako večeře zdarma, tak i splnění jednoho libovolného přání O.W. Grantem na Dálnici 60 má své háčky: "Chlapík si přál perfektní sex každý den s nádhernými ženami podle svého výběru a žádná těhotenství. Tak dostává denně zásilkovou poštou erotický časopis a balíček kapesníčků." A to není zdaleka jediná lekce, kterou na imaginární Dálnici 60 nerozhodný mladík Oliver dostává. Každá zajížďka a každý stopař přináší novou a zajímavou životní zkušenost, z nichž původně zamýšlený pobyt ve světě právníků se zdá být nejméně zábavný. Nepředvídatelný a milý film se spoustou zajímavých epizod. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fLSBfpI6cig ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vybornej film. Herci jsou skvely, v cele s Chrisem Cooperem a Gary Oldmanem, Amy Smart je slusna baba, hudba super a k tomu prijemne pohodova atmosfera se spoustou zabavnejch situaci. A i kdyz by se mozna zdalo, ze to je dost jednoduchy, jen jede po dalnici a potkava lidi, tak je tu obsazeno tolik myslenek, ze to plne vynahradi. Navic film neni predvidatelnej a byl jsem napjatej jak to dopadne. A na chvily se tu objevi Michael J. Fox ve vynikajici cameo roli. Timhle se Bob Gale fakt prekonal. Jeden z mych oblibenych filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • SPZ Nielova (James Marsden) vozu je „TAK2BNK“. Je to zkratka fráze, kterou používá jeho otec: „Take to bank.“ („Jdi s tím do banky.“). (sator)
  • Postava O. W. Granta (Gary Oldman) je inspirována mytologickými postavami různých kultur. Je z poloviny leprikón, což naznačují jeho červené vlasy, tvar jeho dýmky odkazuje na východní opičí mytologie a její kouř na kouzelné Džiny. (Gary)

Reklama

Reklama