Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bob Gale | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Bray, Neil Canton, Ira Deutchman, Bob Gale, Peter Newman | Distribúcia: Fireworks Pictures | Štúdio: ? | Rozpočet: 7 miliónov $ | Tržby: ? $ || Film s veľkým nadpisom MIMO BEŽNÉ SCHÉMA. S tým sa veľa filmov pýšiť nemôže, maximálne sa na to hrať. Tu však tá "mimo" divnosť funguje, a ja som sa nadpriemerne bavil. Ako čerešna na torte skvelé herecké obsadenie. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film! Nejlepší na tom všem je, že jsem vlastně vůbec nic nečekal. Nevěděl jsem o čem byl a ten plakát s rozkročenou holkou mi připadal jako vystřižený z časopisu pro řidiče kamionů (lol). Moje zuřivé tleskání patří taky veleváženýmu herceckému ansáblu z nichž mi nejvíc utkvěli Smart- Oldman ve svých "žrasoidních" roličkách. Konec vás sice donutí přemýšlet, což je u podobnýho filmu neobvyklé, ale zbytek to všechno vykompenzuje. A Bůh je mi svědkem, že po závěrečných titulcích jsem měl neskutečně dobrou náladu a chuť začít hrát na činely... ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Sentence, kterou má na vizitce Bob Cody (Chris Cooper): „Say What You Mean, Mean What You Say,“ je přikládána Chucku Garciiovi, což je motivační autor, profesor, trenér, profesionální řečník a horolezec. V českém překladu zaznělo: „Říkej, co říct chceš a mysli to doopravdy.“ (sator)
  • Film, který běží v televizi z počátku filmu v restauraci, je Objížďka (1945). (sator)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)

Reklama

Reklama