Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózně laděná komedie, která se dá s velkou nadsázkou označit jako kombinace našeho Pana Tau, anglosaského černého humoru a rodinné komedie amerického střihu o hledání vlastní identity a svého místa v životě. Hlavní hrdina sice touží po kariéře malíře, ale zatím se neprosadil a jeho život určují rodiče, kteří mu nalinkovali kariéru právníka, který má jít cestičkou prošlapanou svým otcem. Jednou se ale objeví tajemný cizinec, který mu může splnit přání, a zatímco jiní mají malou fantazii nebo příliš konzumní směřování, Neil Oliver si přeje právě najít správnou životní cestu. Následuje tedy jízda tajemnou dálnicí č. 60 a návštěva měst, které nejsou známé na současných mapách a karikují některé negativní rysy současné americké společnosti. Takže hrdina projíždí městem, kde legalizovali syntetickou drogu a volně ji distribuují všem, kteří o ni stojí, aby pak následně využívali levné pracovní síly závislých. V dalším městě pak vládnou právníci, kteří si vymýšlejí obskurní obvinění na návštěvníky, aby je pak vysávali v dlouze protahovaných kafkovských procesech, což má předobraz v současném komplikovaném americkém právním systému a snaze vytřískat z různých absurdních obvinění co největší balík. Místy opravdu vtipné, ale potenciál není využitý ani zdaleka tak, jak by si zasloužil, protože se to pohybuje přes odvážný nápad v mainstreamových kolejích a hlavní hrdina jako by vypadl z nějaké teenagerské komedie, kde jako hezoun hraje premianta třídy. Celkový dojem: 65 %. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl víceméně náhodou a o to příjemněji jsem byl překvapen. Film je nabitý opravdu spoustou originálních a vtipných nápadů (nejlepší je město právníků, kde každý žaluje každého, hehe:-) Realita? Skoro). Zaujme i netypicky obsazený Gary Oldman, který je tu skoro k nepoznání. Bob Gale má prostě talent, což prokázal už Návraty do budoucnosti (jediná větší výtka směřuje k nevýraznému Jamesi Marsdenovi v hlavní roli). Neschopní distributoři tenhle film bohužel neuvedli do kin, musíte si ho sehnat jinde. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Broken Heart For Sale 2. Blind Spot 3. Daily Life 4. Crescent Moon 5. Not Too Close Encounters 6. Diesel Only Theme 7. Relax (Club 69 Doomsday Mix) 8. I Get A Kick Out Of You 9. On The Sunny Side Of The Street 10. Eine Kliene Nachtmusik 11. Everything In The World ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Věta "There's a signpost up ahead," která zazní z úst O. W. Granta (Gary Oldman), je slavný citát z amerického fantasy seriálu The Twilight Zone, který byl vysílán v letech 1959–1964. (Tygrys)
  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)

Reklama

Reklama