Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá imaginace. Bezchybné herecké výkony. Dokonalý Gary Oldman a James Marsden. Bob Gale měl asi hodně velkou odvahu pustit se do takového filmu, avšak litovat nemusí. To, že ne každého přání je to správné se přesvědčíte hned nazačátku při setkání Martyho McFly a Gary O. Skutečnost, že většina lidí si přeje nějakou hamižnost, více peněz, lepší sex, člověka dovedek tomu jak je na tom lidstvo "dobře". Tento filmek je opravdu skvělý!! Nikdy bych něco takového nečekal od road-movie. Kdo chce poznat sám sebe... go to I 60 :o) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo, ta jízda mi sedla. Bylo celkem příjemné se nechat vézt tím červeným BMW napříč státy, potkávat všechny ty lidičky a zažívat všechny ty neuvěřitelné příhody. Do toho vítr ve vlasech, sexuchtivé krásné stopařky... a jeden řekněme skřítek, který vám splní jedno přání. Musíte ale mít u sebe poslední sfouknutou svíčku z narozeninového dortu ! Oldmana mám rád, tady mi však úplně nesedl. Snad to bylo tím rezatým hárem, nebo tou šílenou fajfkou nevím... I ten zelený kouř působil spíše legračně a jako laciný trik. Tahle z mého pohledu negativa však vyvážila nápaditost scénáře. Pro mne to byla spíše taková oddychová pohádka pro dospělé, která měla navíc šťastný správně americký konec... Chválím také to odporné německé kabrio, protože krásně kontrastovalo mezi tím, co by si asi přál syn a co otec. Za mne jsou to 4 slabší bílé skvrny na kufru. * * * * ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S odstupem času cca 5-ti let se mi Interstate 60 sice stále jeví jako jeden z nejoriginálnějších snímků počátku nového milénia, ale plné hodnocení mu musím sebrat. Hlavní hrdina hledá sám sebe v ‚pohádkovém‘ světě, kde nic není nemožné, ale nepomáhá si k tomu vlastním rozumem, nýbrž díky věštecké kouli, která na sebe vzala formu biliardové osmičky, a shodou náhod, které mají evidentní předurčenost, tudíž i samotná myšlenka, že by to mohlo dopadnout špatně, nemá prostor. V momentě, kdy se pak začne rozhodovat sám za sebe, už má to nejtěžší za sebou, asi jako kdyby princovy někdo zabil draka a na něm zůstalo už jenom vystoupat po schodech a odnést si z věže princeznu, takže závěr tak trochu vyšumí. Ale Euphoria, město právníků a Chris Cooper jsou i nadále na absolut. Chápu, jak to Bob Gale myslel (viz. nadšení po první projekci), jen už mi to nepřijde tolik chytré a duchaplné, jak se to tváří. Možná taky proto, že jsem ve věku hlavního hrdiny a vidím to trochu jinak. :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Magická koule z filmu se dá koupit pod názvem „Global Gizmos 50970 Magic Eight 8 Ball“. (sator)
  • Kamion, se kterým se málem Neal (James Marsden) srazí, je Ford AeroMax 120 z roku 1992. Jedná se o model řady L z let 1970–1998. (sator)
  • Když Neal (James Marsden) vidí poprvé svůj narozeninový dárek – červené BMW – hraje v pozadí melodie, která odkazuje na obdobnou scénu ve filmu Návrat do budoucnosti, kdy Marty (Michael J. Fox) otevře garáž a vidí své nové auto (černý truck). (Tygrys)

Reklama

Reklama