Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, úžasný. Tak originálny a zaujímavý film som už dlho nevidel. Celý čas dokáže diváka držať v napätí a pozorností. Príbeh a spracovanie je dokonalé, množstvo skvelých príbehov a nápadov v jednom ucelenom celku. Cameo role sú výborné a najlepší je večný predstaviteľ madafakerov, tu pozitívny magický ujo Gary Oldman. Nadpozemský zážitok. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl víceméně náhodou a o to příjemněji jsem byl překvapen. Film je nabitý opravdu spoustou originálních a vtipných nápadů (nejlepší je město právníků, kde každý žaluje každého, hehe:-) Realita? Skoro). Zaujme i netypicky obsazený Gary Oldman, který je tu skoro k nepoznání. Bob Gale má prostě talent, což prokázal už Návraty do budoucnosti (jediná větší výtka směřuje k nevýraznému Jamesi Marsdenovi v hlavní roli). Neschopní distributoři tenhle film bohužel neuvedli do kin, musíte si ho sehnat jinde. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá imaginace. Bezchybné herecké výkony. Dokonalý Gary Oldman a James Marsden. Bob Gale měl asi hodně velkou odvahu pustit se do takového filmu, avšak litovat nemusí. To, že ne každého přání je to správné se přesvědčíte hned nazačátku při setkání Martyho McFly a Gary O. Skutečnost, že většina lidí si přeje nějakou hamižnost, více peněz, lepší sex, člověka dovedek tomu jak je na tom lidstvo "dobře". Tento filmek je opravdu skvělý!! Nikdy bych něco takového nečekal od road-movie. Kdo chce poznat sám sebe... go to I 60 :o) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo, ta jízda mi sedla. Bylo celkem příjemné se nechat vézt tím červeným BMW napříč státy, potkávat všechny ty lidičky a zažívat všechny ty neuvěřitelné příhody. Do toho vítr ve vlasech, sexuchtivé krásné stopařky... a jeden řekněme skřítek, který vám splní jedno přání. Musíte ale mít u sebe poslední sfouknutou svíčku z narozeninového dortu ! Oldmana mám rád, tady mi však úplně nesedl. Snad to bylo tím rezatým hárem, nebo tou šílenou fajfkou nevím... I ten zelený kouř působil spíše legračně a jako laciný trik. Tahle z mého pohledu negativa však vyvážila nápaditost scénáře. Pro mne to byla spíše taková oddychová pohádka pro dospělé, která měla navíc šťastný správně americký konec... Chválím také to odporné německé kabrio, protože krásně kontrastovalo mezi tím, co by si asi přál syn a co otec. Za mne jsou to 4 slabší bílé skvrny na kufru. * * * * ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Teď, když jsem konečně Interstate 60 viděl podruhé, pochopil jsem pravdou sílu tohoto geniálního díla. Je to klasická pohádka přepsaná do poněkud dospělejší formy, jak již přede mnou napsal kolega Eodeon, můžeme si všimnout jisté návaznosti a inspirace s klasickými knižními díly, kde hrdina vstupuje do vesmíru, který ačkoli se zdá stejný jako ten odkud přichází, dost se od toho výchozího liší. Návštěvník je v novém světě podroben konfrontaci se zdejšími obyvateli, přičemž si navzájem připadají velice odlišní a nedokáží jeden druhého pochopit, zažívá různé příhody, které by se mu v normálním světě stát nemohli a nakonec si ze své návštěvy odnáší hluboké morální ponaučení. Díky skvělé režii Boba Galea máme možnost se do tohoto světa vydat také a rozhodně bychom ji měli využít. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Magická koule, kterou používá Neal (James Marsden), je schopna udělit dvacet různých odpovědí. (Tygrys)
  • Christopher Lloyd (Ray) potřeboval dubléra, protože si nedokázal poradit při scéně míchání karet. Nahradil jej profesionální kouzelník. (Tygrys)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a amerických městech Phoenix a St. Louis, na který upozorňuje symbolický Národní památník Jeffersona na počest dobývání amerického západu Gateway Arch. (Tygrys)

Reklama

Reklama