Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Pollock 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie, která mi dlouhá léta unikala a to byla velká škoda, protože tady i ty nejbláznivější a nadsazené situace jsou uvěřitelné a k popukání především díky úžasnému herci Michaelovi J. Foxovi. V tomto filmu jsou některé momenty tak vygradované (např. scéna v bazénu alá čelisti), že už to lépe snad ani nešlo. Škoda, že takové komedie se už dnes netočí. A proč jsem tedy nedal pět? Snad kvůli Helen Slater, která mi k Michaelovi opravdu, ale opravdu nesedla. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka, ktorá aj v dnešnej dobe funguje takmer bezchybne. Prečo? Jednak jeho príbeh je univerzálny (a má čo povedať aj dneska) a jednak preto, lebo ako „nostalgický film“ funguje parádne. Skvelá AOR hudba (skvelý titulný song od Night Ranger). Prekrásna Helen Slater a skvelý parťák s menom J. Pankow. P.S.: Jeden z mojich obľúbenejších filmov v hlavnej roli s M. J. Foxom (samozrejme vedľa tých top klasik – asi viete na ktoré myslím). Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddechovka dělající si legraci z kariéry kravaťáků v korporacích zabývajících se přesuny peněz z jedné virtuální hromádky na jinou. Potěšilo závěrečné velmi neotřelé rozuzlení milostného čtyřúhelníků, kde se nekonalo žádné "jak jsi mi mohl tak lhát", nýbrž to vyústilo v neskutečnou taškařici, která opravdu stojí za to. Když připočtu pohodový osmdesátkový soundtrack, mohu s klidným svědomím dát 70 %. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá, ale přitom dost povedená osmdesátková komedie, kterou Michael J. Fox natočil mezi Návratem do budoucnosti jedna a dvě, tedy v době jeho velkého vzestupu. Mladíček Brantley Foster jakožto čerstvý absolvent vysoké školy přijíždí do New Yorku s odhodláním získat prestižní práci a uspět na korporátním poli. Jenže věci nejdou ani zdaleka tak, jak si představoval. To ho však neodradí a s neutuchajícím sebevědomím a vírou ve své schopnosti se po hlavě vrhá do naprosto šílené akce, ve které díky předstírání, že je někým jiným, pronikne do nejvyšší sféry velké korporace. A během toho se stihne i zamilovat a usilovat o ženu svých snů. Nakonec je to film plný záměn, omylů a bláznivých eskapád… skoro jako nějaká shakespearovská komedie :) Ovšem s uvolněným osmdesátkovým nádechem. V dnešní době už by možná tak dobře neprošlo to agresivní svádění (snad až znásilnění) ze strany šéfovy manželky, ale v kontextu komedie z 80. let a v odlehčeném zábavném podání vlastně i tohle funguje. Celkově tedy povedená oddychová komedie, u které se obzvlášť v druhé polovině opravdu zasmějete. O vtipné a bláznivé scény rozhodně není nouze (už jen ta vyhrocená přestřelka na začátku, nebo třeba přistižení při převlékání se ve výtahu :D). ~(4,3)~ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí vlastním přičiněním přišel. Ve své kategorii jedna z nejlepších, která i po letech připaví příjemnou podívanou z řadou povedenýýhc fórků a několika scénami, které i při x-té repríze rozesmějí... například noční konfrontace ustředíno milostného čtyřúhelníku, kdy se všichni sejdou v jednom pokoji a téměř v jedné posteli... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie trvalo od 4. júna do augusta 1986 a prebiehalo na niekoľkých miestach v New Yorku. (Peter-1307)
  • Ve filmu je mj. použita hudba od švýcarského elektronického dua Yello, konkrétně skladba „Oh Yeah“ (1985), (Frontie)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama