Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Uffff... tak tohle mi opravdu nedělejte. Kingovu předlohu řadím mezi nejlepší romány, které jsem kdy četl, proto jsem se na film náležitě těšil. Rozjel se poměrně slušně, obsazení herců mi docela sedělo (snad na Henryho a Freemanova Curtize) a atmosféra slušně houstla. Zhruba po scénu Bobrovi smrti jsem byl spokojený. Zbytek se však neskutečně zvrhnul do nejdementnějších hollywoodských standartů a posledních dvacet minut bylo prostě příšerných... A ta Duditsova... darmo mluvit. Celkově mi z toho vychází fiasko co se týká adaptace, ubohé triky a celkově hloupý film. Škoda, mělo to našlápnuto. 30% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z adaptací Stephena Kinga, která opět potvrzuje, že natočit něco od tohoto autora není jen tak. Příběh o čtyřech přátelích, kteří si vyjedou na chatu, kde ale zrovna úřadují vesmírní návštěvníci je sice celkem zajímavý, ale ztrácí postupem času na atmosféře. První polovinu filmu jsem si říkal, že vidím parádní snímek, který má spoustu kladných míst. Atmosféru, tajemno, herce, napětí. To se ovšem rozplívá v okamžiku, kdy jsou nám představeni emzáci, kteří odstartují tu akční část snímku. Tím se totiž film zvrhává do vod hodně průměrné podívané, kterou drží nad vodou přeci jen slušné herecké obsazení (a Morgana Freemana nepočítám). Tím hlavním je zde Damian Lewis, který si se svou rolí ví rady a jelikož hraje vlastně dvě osobnosti tak působí naprosto skvěle. K tomu slušná kamera a prostředí. Je to prostě průměr, ale přeci jen to není tak hrozné jako tajemné okno. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Dreamcatcherovi nepekne vidno, že sa jedná o knižnú adaptáciu a hlavne, že sa jedná o adaptáciu, pri ktorej prepise nevedeli scenáristi, čo si s ňou počať. Režisér dostal scenár, ktorému chcel dať aspoň zaujímavý vizuál, lenže tie dejové zvraty a monštrá podľa mňa nie sú vôbec filmového charakteru a tak tento film robí medvediu službu aj Kingovi, o ktorom si možno potenciálni čitatelia budú myslieť, že je idiot a nič si už od neho nekúpia. ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal vůbec zle, ale to co se postupně rozjíždělo z celého filmu mě neustále nepřestávalo udivovat. Bohužel ale musím říct, že v negativním slova smyslu. Čekal sem cokoliv. Dokonce sem čekal procitnutí hlavních hrdinů na konci filmu ze snu. Tohle přání se mi nevyplnilo. Slušná byla scéna na záchodě. Dvě hvězdičky na takhle přiblblý film jsou opravdu hodně. Obě jsou za originalitu snímku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama