Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $33,715,436Tržby Celosvetovo $75,715,436║ Ďalší spackaní film z dielne Stephena Kinga. A to vypadala prvá polovica film dosť sľubne, kde príbeh funguje pod rúškom tajomna, lenže v tej druhej polovici sa to mení doslova na béčkovú paseku, kde konania hlavných postáv už takmer nedávajú zmysel a dejovo to ostane tlápať na akejsi plytkosti akoby režisér nevedel odrazu kam sa ma dej uberať. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Směšný, trapný a skvělý zároveň. Jeden dobrej okamžik střídá okamžik debilní a naopak. Atmosféra místy skvělá a jindy zase trapná. Hudba je dobrá jenom při těch atmosferickejch, pomalejch scénách. Jinak stojí za houby. Herci nejsou zas tak špatný a závěr filmu už nemohl být horší. Efekty docela slušný. Prostě totální průměr. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem PAVUČINY SNŮ je bezpochyby scénárista, který Kingovu předlohu osekal a zkrátil. A nejen to. Jak už to bývá zvykem samozřejmě změnil konec. V podstatě první hodina a čtvrt jsou vcelku solidní, ale zbytek filmu musí být pro neznalce předlohy zmatený a pro znalce je zase konec zmrvený. Co se týče Kasdana vedl si na režisérské stoličce poměrně dobře až na momenty z dětství, které neměli tu správnou atmosféru. Herci taky odvedli slušnou práci, nejvíc mě asi upoutal ochlasta Pete (Timothy Olyphant). Triky jsou na hodně slušné úrovni a celý příběh doprovází úžasná hudba Jamese Newtona Howarda. Škoda ale, že to nevyšlo. Příště ať to má raději tři hodiny a všechen děj namísto hodin dvou a děje jen polovinu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)

Reklama

Reklama