Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá velice slibně a docela to i zaujme a udrží pozornost, ale zhruba od poloviny filmu se to rapidně zhorší a už se na to nedá moc koukat. Sice tam hraje Morgen freeman, ale ten se tam většinou jen tak mihne takže to taky moc neoživý. Thomas Jane hrál celkem slušně, ale to buhužel nestačí. kdyby se to odvíjelo stejně jako v první půli tak bych tomu dal 4*, protože to bylo napínavý a dokázalo to zapůsobit i hororove na diváka, ale za tu druhou půli musim slevit, je to docela škoda vytřískat se z toho dalo mnohem víc ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

PAVUČINA SNOV má svetlé chvíle. "Štvorica z piatich" hrdinov pozostáva z kvalitných hercov (Olyphant, Lewis, Lee, Jane, Wahlberg), atmosféra zasnežených mainských lesov je nádherná, režisér Kasdan výborne buduje napätie (ticho pred búrkou je miestami neznesiteľné), kameraman Seale strúha jednu krásnu scénu za druhou (vločka padajúca do oka, pochod zvierat) a proste celé to má niečo do seba (na scenári sa podieľal veterán William Goldman - BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ). Lenže bizarná druhá polovica všetko pochová (Freeman v helikoptére s rotačným guľometom) a z filmu sa stáva, nuž, hovno. V podstate doslova. U niektorých (hlavne záchodových, ale nielen) scén som nemohol uveriť, že ich tvorcovia fakt nakrútili a dali do filmu. Do teoreticky áčkarského sci-fi hororu za 70 miliónov dolárov. Aj v druhej polovici sa nájde zopár plusov (famózny a pritom taký jednoduchý nápad so skladom spomienok), ale proste celé je to natoľko WTF, až som nestíhal otvárať nemo ústa a prežehnávať sa. Freeman akoby až po prvej klapke zistil, že toto "asi" nebude nový Shawshank. Je tu natoľko otrávený, že starý flákač Sizemore oproti nemu pôsobí ako herec oscarového formátu. Niekedy premýšľam, či herci vôbec čítajú scenáre, keď sa potom tvária tak, ako Freeman. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)

Reklama

Reklama