Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Dreamcatcherovi nepekne vidno, že sa jedná o knižnú adaptáciu a hlavne, že sa jedná o adaptáciu, pri ktorej prepise nevedeli scenáristi, čo si s ňou počať. Režisér dostal scenár, ktorému chcel dať aspoň zaujímavý vizuál, lenže tie dejové zvraty a monštrá podľa mňa nie sú vôbec filmového charakteru a tak tento film robí medvediu službu aj Kingovi, o ktorom si možno potenciálni čitatelia budú myslieť, že je idiot a nič si už od neho nekúpia. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Směšný, trapný a skvělý zároveň. Jeden dobrej okamžik střídá okamžik debilní a naopak. Atmosféra místy skvělá a jindy zase trapná. Hudba je dobrá jenom při těch atmosferickejch, pomalejch scénách. Jinak stojí za houby. Herci nejsou zas tak špatný a závěr filmu už nemohl být horší. Efekty docela slušný. Prostě totální průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $33,715,436Tržby Celosvetovo $75,715,436║ Ďalší spackaní film z dielne Stephena Kinga. A to vypadala prvá polovica film dosť sľubne, kde príbeh funguje pod rúškom tajomna, lenže v tej druhej polovici sa to mení doslova na béčkovú paseku, kde konania hlavných postáv už takmer nedávajú zmysel a dejovo to ostane tlápať na akejsi plytkosti akoby režisér nevedel odrazu kam sa ma dej uberať. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)

Reklama

Reklama