Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké obsazení, efekty jsou fain, spočátku jsem byl překvapen -herecké výkony, hudba, později překombinovanost děje/// Když jsem se šel večer dívat, bál jsem se, že u filmu usnu. Ale netrvalo dlouho a film mě do sebe vtáhl. Velice mi v tu chvíli připomínal Věc. Zde bych dal i 4 hvezdičky, bohužel film potom kazí překombinovanost děje. Morgen Freeman se mi v záporné postavě vyloženě nelíbí, nadruhou stranu Thomas Jane a Damian Lewis potěší. Hudba tu skoro není a posledních 20 min si budu muset dat again, pač jsem usnul/// Celkem 56%/// ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha patří k průměrnějším dílům S. Kinga, přečetla jsem, docela jsem se bavila, ale tenhle spisovatel umí lépe. Tentokrát filmaři zřejmě sáhli po špatném námětu, který možná ani nešlo natočit lépe. Důvod? Stephen King dokáže naprosto mistrně, dlouze a detailně pracovat s psychologií postav: při čtení poznáváme jejich charakter, myšlenkové pochody, pochopíme motivaci jejich chování a jednání... stanou se pro nás blízkými, zajímá nás jejich osud, držíme jim palce (nebo taky ne, každopádně nám nejsou lhostejní). Tyhle vjemy film jednoduše nepředá, všechno je příliš zkratkovité a působí to tedy odtažitě, hloupě a zbytečně. Kladně hodnotím povedenou atmosféru a vcelku sympatické herce. Pokud nejste příznivci horroru a sci-fi, odečtěte si dvě až tři hvězdičky a tomuhle filmu se vyhněte. 45% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title - James Newton Howard 2. Finding Rick 3. Animal Exodus 4. Becky Bleeds 5. The Weasel 6. The Debate 7. Henry Returns To The Cabin 8. What Are You Up To? 9. Henry Meets Owen 10. 1-800-Henry 11. Curtis and Owen Battle 12. Duddits Warns Henry 13. Pete and Trish ()

tron 

všechny recenze uživatele

PAVUČINA SNOV má svetlé chvíle. "Štvorica z piatich" hrdinov pozostáva z kvalitných hercov (Olyphant, Lewis, Lee, Jane, Wahlberg), atmosféra zasnežených mainských lesov je nádherná, režisér Kasdan výborne buduje napätie (ticho pred búrkou je miestami neznesiteľné), kameraman Seale strúha jednu krásnu scénu za druhou (vločka padajúca do oka, pochod zvierat) a proste celé to má niečo do seba (na scenári sa podieľal veterán William Goldman - BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ). Lenže bizarná druhá polovica všetko pochová (Freeman v helikoptére s rotačným guľometom) a z filmu sa stáva, nuž, hovno. V podstate doslova. U niektorých (hlavne záchodových, ale nielen) scén som nemohol uveriť, že ich tvorcovia fakt nakrútili a dali do filmu. Do teoreticky áčkarského sci-fi hororu za 70 miliónov dolárov. Aj v druhej polovici sa nájde zopár plusov (famózny a pritom taký jednoduchý nápad so skladom spomienok), ale proste celé je to natoľko WTF, až som nestíhal otvárať nemo ústa a prežehnávať sa. Freeman akoby až po prvej klapke zistil, že toto "asi" nebude nový Shawshank. Je tu natoľko otrávený, že starý flákač Sizemore oproti nemu pôsobí ako herec oscarového formátu. Niekedy premýšľam, či herci vôbec čítajú scenáre, keď sa potom tvária tak, ako Freeman. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal, čiže nemám možnosť zrovnávať či je kniha lepšia alebo inak napísaná a nakoľko sa zhoduje s filmom to neviem. Preto budem hodnotiť iba film Samotný bez nejakých nadviazaností. Každopádne Kinga mám moc rád a vo všeobecnosti s nejakými výnimkami aj filmové spracovania jeho románov. Dreamcatcher patrí medzi tie pozitívne. Hlavná štvorica obdarených kamarátov, ktorá prichádza trocha si užiť samoty, oddychu a pohody do chalupy uprostred lesa, bola myslím vybraná veľmi zodpovedne. Veril som im ich stvárnenie a vžitie sa do situácie, skvele sa dopĺňali až mi pripadalo ako by sa dobre poznali aj mimo kamery. Bohužiaľ pre nich, ich výlet z ničoho nič prekazí mimozemská nákaza vo forme vynikajúco spravených, hnusných, zubatých a slizkých červíkov. Vzniknutú situáciu treba riešiť. Metód a názorov ako je ale viac. Svieži a tak trochu iný hororový thriller. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)

Reklama

Reklama