Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fakticky senzačně umí servírka Betty na své narozeninové party nalévat kafe. Nikdo nepozná, že je duchem úplně někde jinde.Sní o tom, že se jednou stane zdravotní sestřičkou, což samozřejmě přímo souvisí s její vášní pro mnohadílné seriály a jejím mužským idolem, okouzlujícím kardiologem Dr. Ravellem (Greg Kinnear). Na party se objeví také Charlie (Morgan Freeman) a znovu se s ním Betty potká doma. Tam už má ale jiné starosti. Musí přece dokoukat na videu zmeškaný díl svého seriálu a kašle na to, co si její nudný manžel Del domlouvá s kumpány. Jde ale o drogy a Del je svými kumpány zavražděn. Brutalita této situace vychýlí Betty z reality, a tak se dostane do světa fantazie, do světa svých seriálových hrdinů. Náhle stojí tváří v tvář milenci svých snů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

demovka 

všechny recenze uživatele

Sestřička Betty je vyzdvihována kvůli Renée Zellweger a Morganu Freemanovi. Zahrané je to velice dobře, hlavně Renée, ostatní postavy tak nějak splývají v tom nepravděpodobném příběhu. Ta vedlejší premisa dvou padouchů byla potřeba, ale sáhněte si do svědomí, kdo je schopen uvěřit, že Morgan Freeman hraje jinou než oduševnělou kladnou postavu. V tomto případě mám pocit, že se Morgan více baví, než hraje. Chris Rock se více vzteká. Na druhou stranu tyto role mu vždy sedli. Greg Kinnear hraje obvyklého slušného hezouna, i když v tomto filmu mi přijde jako jediný držitel rozumu. Opravdu v Americe existují ženy, které uvázané doma postrádají ve svém životě realitu a jsou schopny uvěřit, že televizní postava je postava skutečná? ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Inu zvláštní až rozporuplný film. Chvilku je to krimi, chvilku komedie, chvilku romantické a chvilku zase slušná gangsterka. Jste platonicky zamilovaní, máte svůj tajný sen, sen co vám pomáhá žít v životě jenž je vašemu snu na míle vzdálený. A pak se stane něco co vás donutí splnit si ten svůj sen, jít za svou láskou. Tak jako se to stalo Renée, i když tím impulzem nebyl signál z duše, ale nepatrná ško když jí zkalpovali a rozstříleli mažela. Chvilkama máte pocit, že je ta Renée skutečně taková roztomilá, krásně naivní. Zkrátka ušlechtilost člověka, ušlechtilost duše, to je jedna z nejcennějších devíz života a právě v tváři Renée je to jasně čitelné, v každém záběru, v každém úsměvu. Jenže pak zase u nemocnice někoro zozstřílej na kousíčky a ta smutná sec romantická pointa dostane trocha facku a vzpamatujete se do úplně jiné roviny děje. A tak sestřička Betty přivede svým stavem pány na samý okraj psychické odolnosti, nejdřív se z ní zblázní Morgan Freeman a pak i sám Greg Kinnear. No a závěr sám, to už je něco jako poslední kapitola pohádky, tušíte jak to dopadne, ale i když ste to už věděli, celé vám to přijde nezkutečně romantické. Takže u mě tenhle film celkem boduje. ()

Reklama

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Pekná, nezávislá a čertovsky inteligentná komédia! Renée je neuveritelne pôvabná žena a skvelá herečka (škoda že ju v poslednej dobe ku*via tie hollywoodske chujoviny). Toto je pre mňa ideál amerického nezávislého filmu a skalpovacia scéna je geniálna (mali ste vidieť moju matku a počuť jej "Panebože to je strašné!!!" [mno, neviem, mne prišla scéna s rozšlapnutou hlavou v Dead Manovi oveľa nechutnejšia a tú v komentároch nikto nespomína]). Každopádne, nič pre masového diváka (len ma štvú tie keci niektorých pseudointelektuálov že americký film je sr*čka a úplne pri tom zabúdajú na americkú nezávislú tvorbu, ktorá občas vyplodí skutočne zaujímavé kúsky). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož většina předpokládá, že žánrová nevyhraněnost byla cílem autorů už od samého začátku, že celý scénář je vystavěn jako jemná parodie a dialogy jsou záměrně napsány v komické nadsázce. Já mám naopak pocit, že přinejmenším některé motivy, zejména vztah mezi Betty a gangsterem Charliem, především pak jejich poslední scény a dialogy mysleli scénárista a režisér smrtelně vážně - byť vyznívají jak vystřižené z Pytlákovy schovanky. To, co někteří kritici a diváci považovali od počátku za rafinovanou, byť možná trochu neukočírovanou hru ze strany tvůrců, je spíš kouzlem nechtěného, podpořeného šarmem a nadhledem představitelky hlavní role. Pro Renée Zellweger byla role Betty, respektive způsob, jakým se s ní vyrovnala, vstupenkou do pvrní ligy a nastartovala její hvězdnou dráhu. A právě ona je jediným důvodem shlédnout tenhle jinak snadno zapomenutelný filmeček. Celkový dojem 45 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Největším pozitivem tohoto nepříliš náročného snímku je bezesporu okouzlující Renée Zellweger. Že je velmi půvabná, o tom se mohli diváci přesvědčit už ve filmech Láska a pětačtyřicítka nebo Jerry Maguire. Jenže ona je kromě toho i skvělá herečka a v poslední době to dokazuje čím dál tím častěji. Doufám, že jí vydrží forma. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Syn Morgana Freemana, Alfonso Freeman, se ve filmu mihne jako doktor na pohotovosti. (CliffLee)

Reklama

Reklama