Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (369)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Tenhle styl animace alá figurky z plastelíny se přiznám, že moc nemusím, ale extrémně mi to nevadilo. Co se týče zápletky, tak velmi jednoduchá, předvídatelný příběh, ale bylo to natočeno tak skvěle a potrhle, že to člověka prostě dostalo a nemůžu jinak než dát 5*. Jako rozhodně se to neřadí k mým nějakým Top filmům, ale nic mi tam nechybělo, nic nepřekáželo, bylo to pojato vtipně a svěže a i rafinovaně, takže nevidím důvod, proč nedat plný počet. Ginger je prostě slepka jak se patří:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu vidět znovu a znovu a neomrzí. Nádherně animované slepice a kohouti utíkají ze slepičího koncentráku - farmy, kde je zlý majitel vykořisťuje pro 'výrobu' vajec. Skoro mi to přišlo jako poselství neveganům - aby si uvědomili, že i ta blbá vajíčka mají doma v lednici na úkor cizího utrpení. Jako je mi jasné, že tomu tak není, ale jako vegan v tom to plus vidím. Jinak tu také jsou všechny možné typy postav a i mimika je promakaná. Mě osobně se hrozně líbí to zpracování. Ta 'plastelína' je moc hezká, netradiční a originální. - "We'll either die free chickens or we die trying." ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Chicken Run je celkom fajn rodinný film na upršané nedeľné popoludnie, len v porovnaní s tým množstvom animákov, ktoré s deťmi sledujem, mi tento pripadá dosť málo vtipný. Možno je to aj tým, že sme ho pozerali s českým dabingom a možno sa niečo stratilo v preklade. Ešte k tomu prekladu, Chicken Pie NIE sú predsa pirohy a ešte jedna vec, to fakt povedali SEX?!!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za dob studií na pajdácích jsem na vlastní oči viděl a na vlastní kůži zažil tolik slepičích úletů, že mě tenhle plastelínovej kurník nemůže ničím překvapit, ani zaujmout. Říkal jsem si; "osmdesátiprocentní animák? To bude bomba!" Teď si na to odpovím; "hodnocení na ČSFD, to je ta pravá bomba..." (Filmfest Théoule 2013, 4/11) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 224,9 mil. (NIRO)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Původně měla na konci filmu zaznít píseň "Don't Fence Me In" od The Andrews Sisters. (Valsadora)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama