Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (194)

Paity 

všechny recenze uživatele

Společně se Silvestry Vladimíra Menšíka vrchol socialistické zábavní tvorby u nás. A když říkám vrchol, myslím to v dobrém. Ještě dodnes se bavíme scénkami, jako Čulibrk, Gumičky, Hodina dějepisu v roce.... či Výuka maďarštiny a skvělá recitovaná Ostrava. Ne náhodou tyhle scénky sledují i dnes lidé na YouTube jako šílení. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

V roce 1982 jsem na tenhle pořad (co by čerstvá puberťačka) koukala jen proto, že nedávali nic jiného. Těchto estrád byla plná TV a všechny mi přišly stejné. Dnes na něj koukám s trochou nostalgie a po všech těch Superstar, Vyvolených a jiných nechutnostech mi přijde jako milé pohlazení na dobrou noc. Originální humor Kaisera s Lábusem, kterým zdatně sekunduje Jiří Korn, hvězdy tehdejší hudební scény se svými největšími hity a spousty scének a skečů, které opravdu rozesmály. Kam se podělo tehdejší umění scénáristů a režisérů? Kde je ten cit podchytit právě to, co diváka pobaví a odvede, alespoň na chvíli, od každodenních starostí? Dnes na mě i ze Silvestrovských "zábavných" večerů dýchá nuda a lacinost. Zdá se že český humor zůstal v totalitě..... ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Slávny TV program, ktorý priniesol kvantum scénok kvalitatívne rozstrelených na všetky svetové strany. Ak budem brať dvojicu Kaiser a Lábus, tak za tie najlepšie z najlepších považujem Klíště a Telátko. Z Kaiserových sóloviek vyniká najmä Těžký život tělocvikáře. Ozdobou bola samozrejme tiež dvojica Wimmer a Černoch. U nich na piedestál dávam Maďarštinu a Jak se naučit hrát na housle. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Za režijním pultem se, především zpočátku, vystřídali prakticky všichni režiséři tehdejší TV zábavy: Alexej Nosek, Jiří Adamec, Josef Vondráček, Zdeněk Podskalský. Ten se pak v druhé polovině natočených dílů stal kmenovým režisérem. Zábavný estrádní pořad mě zaujal už tím, že jeho jednotlivé díly byly číslovány a měly i svůj název ("Tak tohle jsme nečekali", "Takhle jsme to nemysleli", "Pomeranč", "Karneval v Riu v Táboře" apod.). Stopáž i kvalita jednotlivých dílů byla kolísající, ale prakticky v každém dílu bylo několik scének, které zlidověly. Něco víc, než jen obyčejná estráda. Škoda, že dnes už nic takového není k vidění. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Názov tohto zábavného programu sa zrodil v hlave hudobníka, dramaturga a režiséra Františka Poláka. Keď ešte ako muzikant hral s kapelou na jednej vidieckej zábave. Inšpiroval ho jeden pútač, ktorý slúžil ako pozvánka na dedinskú zábavu, kde bolo napísané: hody, krvavnice, jaternice, umelci z Prahy a končilo to a Možno príde aj kúzelník. (Raccoon.city)
  • Okrem 7. a 18. dielu sú všetky diely číslované aj v úvodných titulkoch programu (slovne, tzn. napr. Diel prvý). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama