Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (194)

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzábavnějších dvojic v historii televizních obrazovek. Dnes už legendární Karolína Kaiserová zkoušená z látky z roku 1989, Jiří Lábus jako Alan Delon, Lůďa, Maryša či referent Kubert, kterého z toho může dostat jedině Staník. A ty se ptáš co já!!! ... Už to bude rok. Tak tě tedy vítám, vidět si mě chtěl. Teď zas abych šel, co? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobré a vcelku vydařené, ale jen když tam byl Kaiser & Lábus. Jenže nebyli tam sami a netočilo se všechno kolem téhle dvojky, ale vystřídala se tam také celá řada tehdy populárních bavičů z řad herců a zpěváků, a ti už mě nijak zvláště nepobavili. Legendární výstupy obstarali především Wimmer s Černochem.Taky tam byly trapnosti, které zase nijak směšné nebyly, protože každý nápad nepřekypoval humorem, jako třeba když z Mládka dělali humorného vypravěče anekdot. Neměl zrovna nějaký zvláštní talent podat vtip, ale jeho neherectví ho vlastně do jisté míry proslavilo. A pak celá řada zpěváků, a estrádních vystoupení, kdy něco bylo lepší, a něco bez odezvy. Postupně také docházela invence, přišel nakonec slibovaný kouzelník, změnil se režim, po pádu režimu se odvysílalo jen pár nových dílů bez větší nápaditosti a zlehka provokující zábavný pořad zůstal už jen v archívech televizní zábavy. 60% ()

Reklama

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

v dnešní době vtipných a častých estrád, už bych neměl šanci hodnotit, neb mi stačí jen zahlédnout jakoukoli taškařici tohoto ražaní a naskakují mi pupeny zvící kachnich vajec, ale tenkrát nic takového nebylo a mi si o každém díle vyprávěli ve škole. jo a taky jsem doufal, že jednou tam bude i ten kouzelník... ()

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Jako pořad takovej není nic moc. Ale když pominu ty taneční kreace a (až na výjimky) docela děsnou hudbu, scénky, kdy je na place hlavně Kaiser s Lábusem nebo duo Černoch+Wimmer, jsou prostě skvělý. A právě kvůli těm scénkám dávám plný počet. A protože některé scénky jsou dnes legendární a výroky z nich používá nejeden člověk i v běžném životě :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mé dětství….samozřejmě například jako Televarieté, Šaráda, Zajíc v pytli, Abeceda a další. Ovšem s tím rozdílem, že tito tři pánové byli vždycky o několik roků jinde. Vy mladší si třeba zkuste na youtube najít nějaké starší klipy Jirky Korna (tedy ty, kde zrovna nestepuju s tetou Helenou) a přesně takový byl i Možná přijde i kouzelník. Osobitý a na svou dobu progresivní, nebo chcete-li jiný, než standardní tuzemské estráda oněch let. Labus, Kaiser a Korn….ale i a pro někoho dost možná i především Černoch, Hanušová, Srstka, Mládek nebo Wimmer. Nesmrtelné scénky (A ty se ptáš co já?, Maryša) a legendární hlášky (Nepřišly gumičky, Uďo to je naprosto normální). Celé to sráží pouze ústupky v podobě teatrálních hudebních nebo tančeních vystoupení…..ale chápu, že to jinak dělat nešlo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Mezi lety 1982 a 1992 postupně vzniklo 17 dílů, včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského. (Kmotr76)
  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Okrem 7. a 18. dielu sú všetky diely číslované aj v úvodných titulkoch programu (slovne, tzn. napr. Diel prvý). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama