Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komorní, lyricky laděná hra zachycuje Josefínu Duškovou (L. Krbová) a jejího muže Františka (L. Munzar) těsně po smutné zprávě o smrti W. A. Mozarta (P. Chalupa). V retrospektivních vzpomínkách zpěvačky Josefíny se pak vracíme k Mozartovu pobytu v Praze, k slavné premiéře Dona Giovanniho, k okamžikům, v nichž se obnažuje ženina impulsivní povaha a emotivní vztah k nesmrtelnému skladateli. Hra zachycuje také, jak možná vznikla koncertní árie „Bella mia fiamma, addio“ (Sbohem, můj krásný plameni), kterou Mozart roku 1787 při své návštěvě v Praze pro Josefínu složil. Mimo obraz zazní některé slavné árie v podání Evy Urbanové. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé herecké obsazení. Měl jsem problém dohledat Jorgu Kotrbovou, až mi došlo, že se Zlata Adamovská nemluví. A mimochodem, cikánku v hospodě hraje Eva Čížkovská, v titulcích uvedena jako Eva Jelínková, neb jejím manželem je Marek Jelínek, syn Rudolfa Jelínka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický český pohled na Mozarta. Líbí se nám události kolem premiéry Dona Giovanniho 29. října 1787 v Nosticově divadle a samozřejmě Mozartovo přátelství s Duškovými. Co víc si přát? Chalupa, Munzar, Krbová a Adamovská jsou velmi příjemní a přesní ve svých rolích. A protože už doba pokročila, i obyčejná televizní inscenace vypadá lépe, než v dobách normalizace. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama