Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (209)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dětsky naivní animák, v kterém angličané stylizování do španělských conquestadorů přijdou najít zlato do vzdálené nové země, aby se zde jeden z nich již legendárně zamiloval. Když jsem viděl Pocahontas naposledy, všechna má dětská naivita už vzala dávno za své, takže jsem jen sledoval a přemýšlel, proč je ta hlavní hrdinka tak sexy vyvedena s velmi vnadným a pohledným zevnějškem. Asi by to jinak pro ty děti nebylo pochopitelné:)). Jinak v podstatě klasická Disneyovka, v které láska všechno překoná, ale příjemná animace stále ještě má své kouzlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $141,579,773Tržby Celosvetovo $346,079,773║ Podmanivá animácia a hudba, krásny dobrodružno-romantický príbeh, dokonca aj dramatickosť robia opäť nadmieru slušný zážitok z kreslenej produkcie Walta Disney. /videl v kine: 85%/ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. The Virginia Company - Chorus - Pocahontas ,2. Ship At Sea - Alan Menken ,3. The Virginia Company (Reprise) - Chorus ,4. Steady As The Beating Drum Chorus - Pocahontas ,5. Steady As The Beating Drum (Reprise) - Jim Cummings ,6. Just Around The Riverbend - Judy Kuhn ,7. Grandmother Willow - Alan Menken ,8. Listen With Your Heart - Part 1 Bobbi Page ,9. Mine, Mine, Mine - Mel Gibson ,10. Listen With Your Heart - Part 2 Bobbi Page ,11. Colors of the Wind - Judy Kuhn ,12. Savages - Part 1 - Chorus - Pocahontas ,13. Savages - Part 2 - Chorus - Pocahontas ,14. I'll Never See Him Again - Alan Menken ,15. Pocahontas - Alan Menken ,16. Council Meeting - Alan Menken ,17. Percy's Bath - Alan Menken ,18. River's Edge - Alan Menken ,19. Skirmish - Alan Menken ,20. Getting Acquainted - Alan Menken ,21. Ratcliffe's Plan - Alan Menken ,22. Picking Corn - Alan Menken ,23. The Warriors Arrive - Alan Menken ,24. John Smith Sneaks Out - Alan Menken ,25. Execution - Alan Menken ,26. Farewell - Alan Menken ,27. Colors Of The Wind - End Title Vanessa Williams ,28. If I Never Knew You - End Title Jon Secada, ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

33. celovečerní Disney Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon? Pocahontas je nádherná až velkolepá podívaná s téměř operní stylizací. Hrdá moderní Disneyovka, ve které není navíc jediné okénko, každý jakoby nedůležitý vtípek mezi zvířátky se ideálně doplňuje s patosem hlavní milostné romance. Soundtrack je dokonalý, emoce fungují precizně. Zážitek na celý život. Kdykoli se k projekci znovu vracím, nikdy nelituji. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jenoduchý děj propletený množstvím písní, které mi zrovna moc nevoněly.I když si odmyslím zpívání, zůstanou mi jen rozomilá zvířátka s jejich vtipnými reakcemi. Lidé se chovají až příliš dějově, ono to asi jinak nejde, protože, kdyby těch pár slov, co pronesou udělali zábavnými, už by z toho asi nic nezbylo. Pro méně pozorné děti (jako jsem já) zůstanou jen ta zvířátka a lidé plynou někde mimo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Pocahontas nasleduje kompas na sever, kým vychádza slnko. Jej tieň je napravo od nej, keď by mal byť po jej ľavici. (Lulu13)
  • Počas Ratcliffovej piesne „Mine Mine Mine“ je počuť Wigginsa spievať „Hey Nonny Nonny“. Toto bola bežná fráza používaná v starých anglických ľudových piesňach. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama