Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dětsky naivní animák, v kterém angličané stylizování do španělských conquestadorů přijdou najít zlato do vzdálené nové země, aby se zde jeden z nich již legendárně zamiloval. Když jsem viděl Pocahontas naposledy, všechna má dětská naivita už vzala dávno za své, takže jsem jen sledoval a přemýšlel, proč je ta hlavní hrdinka tak sexy vyvedena s velmi vnadným a pohledným zevnějškem. Asi by to jinak pro ty děti nebylo pochopitelné:)). Jinak v podstatě klasická Disneyovka, v které láska všechno překoná, ale příjemná animace stále ještě má své kouzlo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle disneyovka je mi o něco sympatičtější než jiné, protože má aspoň náznak nějakých myšlenek. Jinak nepostrádá klady i zápory svých bratříčků - nudné písničky, lásku na první pohled, zpívající zvířátka, lístky povlávající ve větru... Jenom bych ráda viděla tu osmiletou vykulenou holčičku, která čeká na happy end... Spoiler: Nepřišel vám trochu hloupý konec, kdy musí posádka urychleně dostat Smithe do Anglie, aby ho ošetřil lékař? No, doufám, že to těch několik měsíců s průstřelem hrudníku vydržel. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $141,579,773Tržby Celosvetovo $346,079,773║ Podmanivá animácia a hudba, krásny dobrodružno-romantický príbeh, dokonca aj dramatickosť robia opäť nadmieru slušný zážitok z kreslenej produkcie Walta Disney. /videl v kine: 85%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Talent animátorov je nesporný a to či už ide o postavy (Pocahontas je nádherná a svojim minimalizmom pripomína Snehulienku) alebo o scenériu (čarokrásna štylizácia do ružovej), ale ten scenár je proste problematický. Prekresliť genocídu pôvodného obyvateľstva a únos Pocahontas, ktorá neskôr umrela ako 21 ročná, na romantickú rozprávku o tolerancii a spolupráci, nie je ničím iným ako (hoc nechceným) revizionizmom vtĺkaným do hláv detí. Ak chcelo Disney vyrozprávať príbeh o Indiánoch, mali si vymyslieť pôvodný príbeh. Asi najrozporuplnejšia disneyovka. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Musím dát tři hvězdy na čtyři to fakt není, film byl dobrý, ale bohužel JEN dobrý. Příběh až přilíš duchaplný, ale za to velmi poučný. Oproti jiným filmům z továrny Walta Disenye se nemůže pyšnit, tak skvělými písničkami, jako byly například v Malé mořské víle. Oscara za song k filmu Pocahontas "Colors of the Wind" popravdě příliš nechápu, asi byl tehdy na pěkné písničky velmi chudý ročník 58%.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Ratcliffove mapy zobrazujú ostrov Hispaniola (dnes rozdelený medzi Haiti a Dominikánsku republiku) pod Floridou, kde by mala byť Kuba. Hoci je známe, že mapy zo 17. storočia sú nepresné, táto zjavná chyba je nepravdepodobná, keďže karibská oblasť bola dovtedy dobre zmapovaná. (Pat.Ko)
  • Každé slovo a fráza, ktoré Powhatania používajú, pochádza z ich dávno vymretého jazyka. Výslovnosť a gramatika sú väčšinou iba odhadované. (Pat.Ko)
  • V skutočnosti expedícia do Virgínie vyplávala na troch malých lodiach a začala 20. decembra 1606. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama