Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Marci 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 1 *. Je mi líto, ale nemůžu jinak. Připadalo mi, že herci - a zejména ta stará garda - si se svými rolemi nevěděli rady. Ten pocit jsem měla jak u Josefa Abrháma, tak u Elišky Balzerové i Ivy Janžurové. Prostě pokud není dobrý scénář, který by měl alespoň jakous takous logičnost ve vývoji postav, tak není kde brát. A vznikne pak paskvil jako je tento. ()

Beast odpad!

všechny recenze uživatele

Pomoc, pomoc, pomoc!!! - křičím s každým dílem, který náhodou zahlédnu a pln zloby a hořkosti utíkám k počítači ubírat hvězdičky - už jsem na nule... Velice, velice slabé - na to kolik se z toho dalo vytěžit, stejně tolik se zkazilo. Špatný scénář, režie a většina hereckých výkonů - herci nemají žádné vedení. Naprosto neuvěřitelné scény a dialogy - slátanina všeho, co se slátat dá. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly v tehdejší době (kdy byla natočena první původní Nemocnice na kraji města) lepší technologie a Nemocnice na kraji města se natočila s menším odstupem od té první, kdyby se využily postaršovací techniky (které jsou dnes doslova běžné), tak by to nejspíš dopadlo o xx % lépe. Ale soudě podle toho, co vzniklo po 20 letech, je to hodně velký úpadek.. ()

pfa odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný! Strašný! No, alespoň jednu zásluhu to má - zde je vidět nedoceněná kvalita původní Dietlovi Nemocnice! Prostě nemáte na to, a nejste schopni realizovat nějaký dobrý námět, scénář, natož pak vůbec nějaký celý výsledek. V tomto případě seriál! Vtáhli jste něco vyjímečného a naprosto nekomerčního jako byla "Nemocnice" do světa nenápaditých, naprosto "neprofesionálních" výtvorů a komerčních sra_ek typu Nova. Ach! ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou "podivné" - to je hlavní myšlenka, která mě napadla při shlédnutí NNKMP20L. Těžko si dokážu představit, jak všichni ti lidičkové za těch dvacet let vyrostli právě takto. Manželé Sovovi jsou mafiánští bossové, Blažej je i po dvaceti letech stejně kontroverzní primář, ze řidiče sanitky Jaromíra Hanzlíka se stal starosta Boru atd. Seriál je vláčný, všem postavám vše trvá zoufale dlouho. Tohle se nepovedlo. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)
  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)
  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)

Reklama

Reklama