Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Austen odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bylo pro mě obrovské zklamání, které trpělo propastným kvalitatním srovnáním s původním seriálem, který navzdory komunistickému balastu, ční nad tímto dílem ve všech směrech, zemména scénářem, režií a hereckým projevem. Navzdory tomu, že řada herců navazovala na své úspěšné role a mohla z toho těžit, nemohli se očividně s předepsaným vývojem svých postav ztotožnit a často to vypadalo, že jde o pouhé karikování předešlého seriálu. Seriál byl po komerční stránce velmi úspěšný (sledovaný), protože opravdu plnil roli zábavného týdeníku, o kterém se v pondělí ráno nevěřícně diskutovalo a musím říct, že to byl jediný světlý bod celého projektu - čtení zábavných recenzí o Elišce Balzerové, která vrhá toužebné pohledy na sousedovic dítě, pan Abrahám jako balvan, prapodivná dcera Eliška (nebo jak), která částečně šílí nad sebou nebo svým nepřítomným otcem a ti všichni, jak se kolem sebe plácají a nejsou s to, vytvořit kloudný dialog. Byla to zábava, ale jako výsledek dramatického seriálu dost smutné vysvědčení. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nevybíravá facka do tváře Jaroslava Dietla i Jaroslava Dudka. Před lety jsem pokračování legendární "Nemocnice" protrpěla od první do poslední minuty ... ale dneska už nemám sílu ani chuť ztrácet s ním čas - a bezmocně sledovat, kterak jeho kvalita zcela viditelně a zcela nezadržitelně s každým dalším dílem upadá. Skončila jsem spolu s epizodou číslo 3 - po neobratně servírovaných lapáliích spojených s osobními a profesními problémy jeho protagonistů (stejně jako s proměnou politicko-společenských poměrů) jsem už nějak nedokázala vstřebat neuvěřitelně trapně podanou bridžovou zápletku. P.S.: Je mi jasné, že původní série byla zfilmována značně idealisticky, přesto se nabízí (nebo spíš poměrně nevybíravě vnucuje) uštěpačná otázka, co jsme si to v dobré víře na samém konci devětaosmdesátého roku bouřlivého dvacátého století vlastně vyzvonili ... vlastními klíči - a kam se poděly zvítězivší Pravda a Láska, ty holky prodejné ... ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný příklad toho,jak nemá vypadat pokračování.Respektive,jak je špatně napsané.Scénář je totiž křečovitý a návaznost na původní klasiku je bez nápadu a bez přemýšlení.Prostě něco natočíme a lidi se na to stejně dívat budou.Škoda toho potenciálu.Šlo vymyslet tolik různých synopsí a nápadů,jak na původní Nemocnici navázat.Nestalo se,takže ač se herci sebevíc snaží a jsou opravdu dobří,včetně těch nových,tak to nestačí.Režisér Hynek Bočan je také velmi zdatný profesionál,ale tady zřejmě nebyl ve své kůži,jinak si to neumím vysvětlit.Pár světlých okamžiků se najde a několik(málo)osvěžujících scén je spíše dílo náhody.Jen díky hercům,kteří dělali,co mohli dávám 30% a říkám-tudy opravdu cesta nevede. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je ostuda. Berte do úvahy to aké seriály patria medzi skutočný odpad. Stále seriál ,ktorý sa dá aj v repríze v pohode pozerať. Stratila sa šikovnosť scenára pána Dietla , ale mnoho nových hercov tu vstúpilo do povedomia... Ja dám tri hviezdičky a nemám s tým problém .Sám som zvedavý na pokračovanie... ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna na pokračování "Nemocnice na kraji města" jsem se těšil docela dost, vždyť moji rodiče a vlastně i já jsme ji rádi sledovali a užívali jsme si ji. Jenže všechno to, co krásně fungovalo před dvaceti lety se s moderní dobou jakoby vytratilo a kvalita celého seriálu šla velmi rychlými kroky do kopru (a nezachránily to ani nové postavy, ani snaha o zachycení vztahu Romka - běloch). Hvězdičku z úcty ke všem hercům, kteří se objevili v obou seriálech! ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Po 14 letech návrat na televizní obrazovku pro Andreu Čunderlíkovou. (M.B)
  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno