Reklama

Reklama

Vetřelec: Romulus

  • USA Alien: Romulus (více)
Trailer 10

Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (140)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Ač trailery vypadaly skvěle film potvrzuje, že Alvarez není dobrým režisérem. Atmosféra, napětí mu nic neříká a očekává, že divák vše zná a od prvního setkání nám servíruje akci kde mi bylo jedno kdo zemře. K postavám jsem si cestu nenašel. Vlastně nenabídl nic nového a já bych si nevybral ani jednu scénu co bych rád viděl znovu. Děkuji už nikdy. 4/10 ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film, který má dle mého za úkol přivést i mladší generací ke klasikám z 80. let. Obrovské množství referencí a vytažení maxima z toho, co nám může Alien ještě nabídnout. Krom klasiky přinesl film i několik čerstvých nápadů, které se přiznám, na mě zapůsobily, možná i tím, že jsem je viděl v kině. Obzvláště z prvního setkání s vypnutým gravitačním polem se mi hlava zatočila. Nicméně i tento film má své neduhy a to hlavní, co se mu dá vytknout, je skutečnost, že na hlavních hrdinech vám nezáleží. Prostě tam jsou a pak už ne. I tak si ale myslím, že Romulus stojí za pozornost. Viděno v rámci čsfd projekce. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

In space no one can hear you cringe. Disneyfikace Vetřelce proběhla úspěšně. A podobně jako u Predátor: Kořist z paralelní foxovské filmové série je s tím očividně většina diváků v pohodě, ale já nejsem. Že se Fede Alvarez vytasí pouze s přímočarým slasherem s chabými postavami, které zde jen kopírují schéma triviálních charakterů jeho předchozích snímků, bylo jasné od začátku. Že film však nenabídne zhola nic navíc snad kromě povedené scénografie a praktických efektů, i když ty taky jen zručně kopírují a účelově připomínají retro originálu, a bude pouze variovat již dříve viděné, postrádat veškeré napětí, režijní invenci a zkrátka i postavy, do kterých bychom mohli investovat své obavy, v to jsem věřit nechtěl. K tomu se naplnily moje obavy, že dojde na bezduchou repetici prvků a hlášek z původních filmů, což je mor veškerých současných navázání na klasické franšízy a zde vyloženě bolí. Úvod se ještě drží, ale pak prakticky ve filmu můžete identifikovat zlomový okamžik, kdy to celé začne jít do háje. Loňská Havěť byla lepším navázáním na Vetřelce, než je tenhle korporátní fanservisový produkt, a i jednu ze zde klíčových rádoby akčně-hororových scén zvládla udělat efektivněji. Nápaditou inspiraci velikány hledejte v nezávislých vodách a mimo zajeté série, u Disneyho ji nenajdete. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Sakra..tohle byla pecka - audiovizuál je naprostej strop —> ta hudba je bozska.. Takhle se to kurva dela ! Atmosfera asi nejlepsi co kdy v teto serii byla. To napeti je fakt neskutecny az jsem v sale slysel cvakani sevrenych prdeli… Hlavni postavy jsou skvele a funkcni.. takhle s citem vytvorenej film se da prirovnat dost k sw rogue one…opravdu skvelej pridavek do vetrelciho sveta.. ve zkratce alien meets alien isolation 4/5. Je to srovnatelne s Prey - kdy toto ma daleko lepsi vizual ( je tam videt rozpocet no ) Takze co ma tenhle alien navic od ostatnich alienu ? Potrebnej Buildup a skvele napsane charaktery, kdy si vas zahackuje hned od zacatku a mate k postavam pouto a prozivate emoce. Pribeh ktery dava smysl, pece a ucta ke starsim filmum. Vcem tenhle alien boduje ? Absolutne vas pohlti a nepusti -> tempo je brutalni a hlavne se buduje napeti ktere vrcholi na konci filmu > nejsou tu zadny mezery nebo hluchy mista - proste jakmile se dostaneme na Romulus tak to pridava pod kotlem… takze proc 4/5 ? —SPOILER— jelikoz to delal fede alvarez tak jsem myslel, ze to pojme trosku jinak a trosku po svojem -> ze jako jedinej pochopi, ze ALIEN je hlavni postava a bude kralovat cely film - nastesti ma ale tak skvele postavy, ze to nevadilo.. jeste dalsi minus beru, ze je to “indie” vec kde je jen 5hercu, takze vetrelec nema moc co kosit… takze killcount je slabej,gore moc neni… to i covenant mel vetsi gore, ale zase 0 atmosferu.. 😓 kazdopadne poslednich 10minut je fakt intense as fuck..nazor na to nemam - ja to beru a libilo se mi to..ale chapu ze tohle bude breaking point pro hodne lidi.. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

ALIEN: ROMULUS je heist film (ano, Fede aplikoval svůj prověřený model z Don't Breathe), který je primárně určen pro generaci Z, rozuměj pro děti. Už samotný herecký ansámbl, jemuž je lehce přes 20, působí, jak když zrovna vylezl ze základky, mě varoval z traileru. Fede Alvarez si před psaním scénáře nastudoval všemožnou dostupnou literaturu, videohry na téma Vetřelec a hlavně první 2 filmy, mezi nimiž se děj Romuluse odehrává a na něž film nonstop odkazuje. Fede je jedním z mála filmařů, kteří kdysi vyhráli loterii a ačkoliv dodnes neumí základy anglické gramatiky, je mu dovoleno psát si vlastní scénáře k hollywoodským blockbusterům. 'Alien: Romulus' je další franšízový film, který přináší víc nostalgie než originality. Celý film je protkaný modifikovanými scénami z prvních dvou filmů, citacemi, parafrázemi... V závěru se dokonce dočkáme scény, která jako by vypadla z filmu Hollow Man. Romulus sice dostal R rating za „krvavý násilný obsah a jazyk“, ale všechny postavy ve filmu se chovají tak strašně dětsky, hloupě a naivně, že není pochyb o tom, že koukáte na film od Disney, které nedávno koupilo Fox. Co filmu nechybí, jsou lekačky, napínací scény, krev a celkově násilná zábava podpořena praktickými efekty. Fedovi se i povedlo skloubit původní motivy s nápady z Promethea. Celkově ale zůstává pachuť překombinovanosti, co se zvratů v zápletce týče, a přeplácanosti citací na úkor snahy o něco nového, neviděného. Viděno 15.08.2024 při ČSFD projekci (Cinestar, Anděl), z které většina lidí odcházela s velmi smíšenými pocity. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti od 9. března do 3. července 2023. (Robopes)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Reklama

Reklama