Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (132)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu výpravné a působí to až tak nějak zastarale. Svoje publikum si to určitě najde, ale nechápu, jak si Costner mohl myslet, že s tímto uspěje v kinech v roce 2024.  Horizon měl dostat seriálovou formu 10x60min. Na 4 tříhodinové filmy to rozhodně není a íky nešťastnému rozhodnutí je vůbec otázka, jestli zbylé tři snímky někdy uvidíme. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Méně, než maximum dát nemohu, protože vím, že chci film vidět znova a nesmírně oceňuji brilantní způsob natočení. Horizon: An American Saga je až abstraktní obraz života, smrti, touhy, chyb a odvahy generací lidí na všech stranách dobývání západu. Je velmi těžké vytvořit příběh, ve kterém je těžké definovat dobro a zlo a který vypravěčsky neutrálně skicuje osudy všech. Ve kterém jsou všichni hrdiny, vrahy či oběťmi. Costner se na plátně Ameriky první poloviny 19. století rozmáchl vskutku velkolepě, za což mu patří velký obdiv. ■ Poslední 4 minuty jsou ryzí esence lidské touhy a snů. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Horizon měl vypadat zřejmě jako to nejlepší z Tance s Vlky, říznuté Cold Mountain, avšak v některých pasážích v prostředku filmu se to až nebezpečně podobá Postmanovi. Jenomže_____Costner miluje western a je to tam vidět. A nemyslím tím jen fakt, že dal 30-40 milionů USD ze svojí kapsy, aby tenhle film vůbec mohl vzniknout, což je samo o sobě impozantní. V každém záběru dechberoucí přírody, v každé kulise, ve které se film odehrává, v každé rekvizitě, nebo akční scéně je vidět, že  tvůrce má osobní vztah k tomu co točí. Můžeme polemizovat nad tím, že je příběh příliš košatý, je v něm příliš mnoho postav a občas střih zmatečně přeskakuje z jedné dějové linie do druhé. Avšak dost možná podobný problém měl svého času Tanec s Vlky a ten taky uzrál v klasiku. Horizon je o něco slabší jako Chapter one, uvidíme jak dopadne celek. Mohla to být grandiózní minisérie pro TV, ale to by nebyl Kevin Costner tak, jak to má on rád a tak, jak ho známe. Jako posledního pistolníka velkého plátna, který si pro sebe mimochodem nenásilně ukradl nejlepší scénu filmu (souboj 1 na 1). ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

70% Scéna útoku indiánů na začátku filmu je skvělá, výpravná, plná napětí, režijního umu a lásky k žánru. Pro celovečerní film (i když je to jen první díl trilogie) mi nesedelo příliš mnoho příběhů a rozvleklejší situace, které sluší spíše seriálům. Chápu, že tím tvůrci dávají širší souvislosti tomuto období, přesto bych některé dějové linky raději vynechal a věnoval se primárně těm nejsilnějším, se kterými bych následně "dýchal" celý snímek.... Přesto považuji Costneruv spektrální projekt za povedený, hlavně s pohledu výpravy, kdy indiáni nepůsobí trapně, městečka jako laciné kulisy a o vizuální podívanou v daném žanru. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Z tohoto cítiť obrovské srdce. Costner vsadil na materiál čo sa v dnešnej dobe nenosí. Spracovaním a veľkosťou obsahu  ide o naozaj odvážny ťah toto natočiť. Nie úplne mi síce sedela štruktúra, strihy z jednej lokality na druhú a niektoré postavy pôsobia minimálne podivne v tom čo robia, ale okej. Pri troch hodinách sa chyby hľadajú ľahko. Horizont je ambiciózny film plný krásnych záberov divokej krajiny, divokej doby aj divokých charakterov. Zároveň ľudských príbehov ktoré si jednoznačne vyžadujú pokračovanie. Teším sa a je mi ľúto že ide o finančný prepadák. Niektoré scény vo mne vyvolali zimomriavkovú eufóriu tým ako sú drsné a priame v tom čo chcú ukázať. Nádherný zážitok. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Kevin Costner film financoval z väčšej časti z vlastného vrecka. Čísla zdrojov sa rôznia, od 38 po 70 miliónov amerických dolárov. Samotný Costner hovorí o tej vyššej čiastke. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodne malo ísť len o jeden film a Kevin Costner na scenári začal pracovať už v roku 1988. Nepodarilo sa mu ho však predať žiadnemu štúdiu, ani po vydaní jeho filmu Krajina strelcov (2003). (Real Tom Hardy)
  • Film počas svojej premiéry na filmovom festivale v Cannes v máji 2024 zožal takmer 12-minútové ovácie v stoji. Costner bol dojatý k slzám. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Reklama

Reklama