Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (132)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol tak sklamaný. Z ľudí. Tá strata ktorú utrpel tento Kostnerov epický western ho môže predčasne poslať do kolien a aj keď sa na ságe bude podielať Netflix ako na potencionálnom seriály je jasné ako to dopadne, ako sa Apači a belosi svorne popárujú, ženy vyrokujú mier a možno zistíme že vlastne ony podpísali deklaráciu o nezávislosti a celé to pôjde do sračiek. Pritom prvých 45 minút ubehlo rýchlejšie ako najlepšie krátkometrážne filmy a rovnako epický záver nielen Russelovi ukázal že každá mince má dve strany. K tomu sklamaniu som však prispel aj ja, pretože v kine som si na to netrúfol ani ja, aj keď problémom bolo to že sa film premietal iba týždeň a ak je z nich 6 dní človek v práci tak ho ten trojhodinový maratón odradí. Čo úprimne povedané ľutujem. Po druhej Dune a Furiose tretie najpríjemnejšie prekvapenie roku 2024. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Naštěstí  už název ,,Americká Sága´´ ledacos prozrazuje. Tohle je vážně sága. Však taky Cosner plánuje kina postupně zasypat ještě  třemi chystanými pokračovaními a výsledek by se tak měl blížit až k dvanáctihodinové stopáží. Kdyby se to drželo třeba jen v rovině té vypálené vesnice tak dobře, jenže ono se to (hlavně po první hodině) začne ještě více zamotávat dalšími linkami. Je to sice dobře natočené, ne nějak fascinovaně a extra promyšlene,  (snad až na jeden moment, kdy lítí vody přešlo na závěr k nalévání sklenky) , ale líbivě. Jenže všechny  ty všechny scénograficky vypiplané záběry  scénerie Divokého Západu bych si radši užil v širokoúhlem formátu, kterého jsem se minimálně ve ,,svém kině´´ nedočkal. Je pravda, že nemám vztah k tomuto žánru, ale ono taky třeba takových tradičních přestřelek tady moc není - vlastně snad jenom jedna. A ano, je skvěle promyšlená, dlouhý stále čím dál více zneklidńujíc rozhovor  a pak výstřely.  Trochu mi vadí, že mi to přišlo lehce chladně natočené a ten rozsáhlý materiál si s  postavami stejně tak moc neprožijete, i když třeba vidíte, že mladý kluk musí identifikovat mrtvolý svých rodičů. Přitom tam jsou skvělé momenty (jako třeba rozhovor mezi kapitánem, poručíkem a poté seržantem o příčině osídlování a ovlivňování historie - to byla lahůdka - celkově se mi postava dobráckého poručíka moc líbila), ale jako celek to spíš umoří. Na další díly nejdu. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Až na jednu větší linii za mě v podstatě bez problémů pouzavíráno. On je v dnešní době člověk asi trochu zvyklejší, že holt hlavně cesta je cíl, a kolikrát nepotřebujeme doslovná finále. I tak je ale vidět, že by tomu mnohem víc slušel formát minisérie na kabelovce. Ale co už, v kinech je epický tříhodinový western s Costnerem, tak hybaj před plátna!! [Kino MAT] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V podstatě tříhodinový rozjezd. To, co je v klasickém celovečeráku vměstnáno do dejme tomu půlhodiny, tady trvá 180 minut. Jasně, je tu celá řada dějových linek, mraky postav a nejspíš dalších devět hodin příběhu, takže podobná předehra dává smysl, ale i tak je to z mého pohledu trochu moc. Navíc postavy. se kterými se tu divák postupně seznamuje, mají spíš povrchní charaktery, takže oblíbit si nenávidět nějakou z nich je docela problém. Zachraňuje to skvělý casting, ale rozpaky i tak zůstávají. Natočené je to samozřejmě krásně a je tu vidět Costnerova láska k žánru. Kolony osadníků, zablácené osady stojící u zrodu měst, přírodní scenérie i indiánské přepady, z toho všeho ten western dýchá, ale to se tak nějak čekalo. Někde vzadu prostě pořád převládá pocit, že to není ono. Niocméně je otázka, jestli by se tenhle opus neměl hodnotit až poté, co budou všechny díly venku. Takhle je to jako hodnotit čtvrtinu filmu a to je zatím za 65%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu výpravné a působí to až tak nějak zastarale. Svoje publikum si to určitě najde, ale nechápu, jak si Costner mohl myslet, že s tímto uspěje v kinech v roce 2024.  Horizon měl dostat seriálovou formu 10x60min. Na 4 tříhodinové filmy to rozhodně není a íky nešťastnému rozhodnutí je vůbec otázka, jestli zbylé tři snímky někdy uvidíme. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Kevin Costner film financoval z väčšej časti z vlastného vrecka. Čísla zdrojov sa rôznia, od 38 po 70 miliónov amerických dolárov. Samotný Costner hovorí o tej vyššej čiastke. (Real Tom Hardy)
  • Film počas svojej premiéry na filmovom festivale v Cannes v máji 2024 zožal takmer 12-minútové ovácie v stoji. Costner bol dojatý k slzám. (Real Tom Hardy)
  • Kevin Costner v rozhovore prezradil, že jeho cieľom je celkovo v 4 filmoch obsadiť až 170 rolí s replikami. (Arsenal83)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Reklama

Reklama