Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (132)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol tak sklamaný. Z ľudí. Tá strata ktorú utrpel tento Kostnerov epický western ho môže predčasne poslať do kolien a aj keď sa na ságe bude podielať Netflix ako na potencionálnom seriály je jasné ako to dopadne, ako sa Apači a belosi svorne popárujú, ženy vyrokujú mier a možno zistíme že vlastne ony podpísali deklaráciu o nezávislosti a celé to pôjde do sračiek. Pritom prvých 45 minút ubehlo rýchlejšie ako najlepšie krátkometrážne filmy a rovnako epický záver nielen Russelovi ukázal že každá mince má dve strany. K tomu sklamaniu som však prispel aj ja, pretože v kine som si na to netrúfol ani ja, aj keď problémom bolo to že sa film premietal iba týždeň a ak je z nich 6 dní človek v práci tak ho ten trojhodinový maratón odradí. Čo úprimne povedané ľutujem. Po druhej Dune a Furiose tretie najpríjemnejšie prekvapenie roku 2024. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keby som K. Kostrera poznal osobne, určite by som dohovoril. Kevin neblbni..., je rok 2024. S filmom Tanec s vlkmi si to dokázal, ale doba je niekde inde. S jedným 3 hodinovým filmom to risknúť môžeš, ale so štyrmi 3 hodinovými?, ktoré na seba nadväzujú?, to nemôže dopadnúť dobre... Presne to som si vravel hneď ako som sa to dozvedel a aj to tak dopadlo. Do kina sa nechodí na seriály..., aj keď sa tvária ako film. Najnovší Kostnerov film dosť rýchlo dostal nálepku -prepadák... To si mnohí môžu zle vysvetliť a myslieť si, že film je blbosť. Nie, ide o finančný prepadák, film samotný je pre mňa jedna nádherná story, ktorá dúfam dostane šancu aspoň v tv a v podobe ako ju Kevin zamýšľal. Koho to zaujalo rozhodne odporúčam 10 dielnu minisériu 1883 . Film je úžasný, zbehlo mi to ako voda a neviem sa dočkať pokračovania. Obsadenie, réžia, hudba, všetko do seba pekne zapadá a cítiť ozajstný talent a pokoru s akou do toho Costner šiel. Všetko urobil správne, neodhadol iba správanie a nálady publika. 100%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné scenérie, rozmáchlý příběh mnoha výživných postav, který velmi pomalu směřuje k vznikajícímu Horizontu. Klasický žánrový snímek se odehrává v rozpětí mnoha let a chce být ultimátním eposem, kterým Costner světu ukáže na čem záleží a jaké jsou ty správné hodnoty. Bohužel podle současných tržeb není jisté, že se podaří dosáhnout jeho vytyčené velikosti a je otázka jestli avizovaný čtvrtý díl vůbec začnou natáčet. Zatím slibná podívaná, která má velký potenciál. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlá americká sága představuje požehnaně postav a (ne)obyčejných osudů osadníků Divokého západu, které pravděpodobně všerůznými zákrutami přivede do přeludného městečka Horizont. Dalo by se říct "esenciální" staromilský, romantický western v první kapitole poctivě betonuje základy příběhových linek, přičemž všechny do jedné zaujmou a vtáhnou tak, že ty tři hodiny v jejich přítomnosti utečou jako vítr. Velké plátno jim opravdu sluší, filmová režie a soudržný scénář dbající na plynulost vyvracejí hlasy pošklebující se televizní minisérii. Držím Kevinovi palce, ať to dotáhne do konce a neprodělá (úplně všechny) kalhoty. [Cinema City Letňany] ()

higuain 

všechny recenze uživatele

V letošním roce platí, řekl bych víc než obvykle (a s čestnou výjimkou druhé Duny), že čím menší návštěvnost kin, tím lepší film. Horizon je výjimečný velkofilm, a i když jde jen o první díl skládačky s množstvím načrtnutých, ale nedotažených zápletek, už teď to na mě dělá dojem, že to jednou bude mít statut klasiky (ano, navzdory tomu, že jde o kasovní flop). A jestli Tanec s vlky je Costnerův nejopěvovanější a cenami nejověnčenější dílo, tak tohle má náběh na to být jeho (tak trochu nedoceněným) životním dílem. Tato první část, vzhledem ke své spíše seriálové struktuře, nenabízí vlastně žádný uspokojivý závěr a končí jakýmsi zvláštním trailerem na druhou část, jinak jde o všem o tak čistou a precizní práci, že jsem ty tři hodiny v kině hltal téměř bez výhrad a nakonec tak mohu i o něco snáz zkousnout, že to musel odnést zrovna Yellowstone (ať už to s tou neslavnou rozepří mezi Costnerem a Sheridanem bylo jakkoliv). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne malo ísť len o jeden film a Kevin Costner na scenári začal pracovať už v roku 1988. Nepodarilo sa mu ho však predať žiadnemu štúdiu, ani po vydaní jeho filmu Krajina strelcov (2003). (Real Tom Hardy)
  • Kevin Costner v rozhovore prezradil, že jeho cieľom je celkovo v 4 filmoch obsadiť až 170 rolí s replikami. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Utah od konca augusta do konca novembra 2022. Dej filmu sa odohráva na americko-mexickom pohraničí v údolí San Pedro. Počas natáčania v utahskom Moabe teploty častokrát dosahovali 43 °C a na konci natáčania klesali aj pod -13 °C. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Reklama

Reklama