Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (62)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nudný avšak řemeslně natočený film, který ukazuje život americké spodiny jezdící na motorkách. Herecky se tomu nedá nic moc vytknout, ale ty přízvuky mě neskutečně sraly. Člověk si na ně v průběhu filmu zvykne, podtrhují onu buranskost, ale nemůžu říct, že by mi postavy nějak extra přirostly k srdci. Hardy i Butler si to ale dávají a bylo fajn vidět i Holbrooka, Shannona nebo Reeduse, kterých bylo na takové vedlejší postavy možná i škoda. Zajímá mě, jak moc to odpovídá realitě, když čerpali z fotografií a knížečky... ale co jsem si dohledával, tak minimálně gang motorkářů přejmenovali... asi aby jim nevypálili studio. Hodnocení: 60 % ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele

Hele, nevím.. Mám osobně dost problém s tím, že motorkářské komunity, kluby a gangy se svou svázanou estetikou, soubory"svatých" pravidel, specifickým slovníkem, atd, mi připadají v zásadě pitomé (furt mi tam skáče ta epizoda South Parku).. A tak, i když je tohle parádně obsazené, místy fakt hezky zahrané (především Jodie Comer tomu dodává trošku lidský aspekt) a místa to naznačí kouzlo zlaté éry motorkářů, pořád je to spíš jen taková pozérská, šablonoidní a lehce kýčově omalovánková rozprávka o klucích v kůži.. Ne tak zoufale debilní rozprávka jako třeba přeceňovaní Sons of anarchy, ale stejně... Navíc si nejsem vůbec jistý volbou struktury vyprávění, kdy ten "reportér" který by měl být vlastně vypravěčem je tam jen jako záminka aby Kathy mohla být vypravěčem. Úplně to nefunguje.. Těžce mid. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který ale nebyl natočen pro mě, tematicky i emocionálně mě úplně minul - a kdybych na něm nebyl v kině (díky za ČSFD projekci), asi bych ho do konce ani nedal. Neumím se naladit tak, abych v těch postavách viděl alespoň částečně sympatické svobodomyslné rebely. Pro mne všichni od začátku vyznívali jako nezodpovědní budižkničemové. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Na začátek je nutné říct, že film je inspirován knihou, kterou vydal v roce 1968 Danny Lyon. Ten chtěl ukázat lidem prostý motorkářský gang, jejich život a prostě jak působili na americkém území. Celý film sledujeme z hlediska rozhovoru mezi Kathy, ztvárněnou Jodie Comer, a hlavním vypravěčem, kterého hraje Mike Faist. Celou dobu slyšíme příběh od samotného poznání s Bennym, vzestupu gangu, ale i pád. Samotný příběh se po celou dobu ale nijak zvlášť nerozvíjí. Soustředí se hodně na dokumentární styl, proto mi kolikrát přišlo, že film nemá ani zápletku. Dost často mi přišlo, že jsem už něco podobného viděl, protože mi to hodně připomínalo gangsterky jako jsou například Scorseseho Mafiáni. Akorát jak už jsem říkal, film postrádá značnou hloubku. Kolikrát ani nevíme, jak Kathy u samotného gangu žije nebo nějaké podrobnosti. Z herců mě samozřejmě zaujali nejvíc Austin Butler a Tom Hardy. Butler tu hraje postavu Bennyho, který je rádoby bad boy a ve filmu skoro nemluví, ale přesto diváka zaujme. Naopak Tom Hardy tu hraje staršího vůdce samotného gangu. Ve filmu taky moc nepromluví, ale jeho prominentní charisma rozhodně ve filmu vyniká. Celkově Jeff Nichols sází dost na to, že film vypadá napoprvé dost temně, ale přitom vůbec není. Je to fajn film, ale sám autor mohl využít mnohem více možností, aby výsledek byl lepší. Film si odvypráví svoje, ale bohužel působí trochu neúplně. 6,5/10 ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

S velkým burácením vjíždějí do kin Motorkáři v režii Jeffa Nicholse a kinosál je v mžiku přeplněn hřmotným zvukem motorových bajků s dvěmi pneumatikami dráždící svým dotekem zemský povrch. Tom Hardy je po dlouhé době opět v hereckém sedle a navíc v roli, která mu nadmíru sedne, evidentně si potřeboval na chvíli oddechnout od jiu-jitsu, ve kterém v nefilmovém světě kraluje. Austin Butler po snímku Elvis sundal z loken černou barvu a stal se z něho motorkář tělem i duší. Michael Shannon je jako vždy skvělým dílkem doplňující filmovou skládačku. Kdo má rád motorky, 60.-70.léta, stylovou dobovou muziku, motogangový příběh inspirovaný skutečným životem klubových motorkářů si určitě přijde na své. Film má nějakou tu díru v galuskovém plášti, ale ve výsledku je to fajn podívaná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Vizuální složka bouřlivého dramatu je inspirována ikonickými černobílými fotografiemi ze stejnojmenné publikace z roku 1968, jejichž autor Danny Lyon měl coby člen gangu Outlaws bezprostřední přístup k dění uvnitř komunity. (MFF Karlovy Vary)
  • Keď postava Kathy (Jodie Comer) vysvetľuje ako Johnny (Tom Hardy) založil motorkársky klub, Johnny pozerá v televízii film Divoch (1953) s Marlonom Brandom v hlavnej úlohe. Ten tam stvárnil tiež postavu šéfa motorkárskeho gangu, rovnako ako Hardy. (Motinski)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama