Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (170)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Vrah naoko je příjemný, zábavný a davově dostupný snímek pohybující se na hranici několika žánrů. Linklaterova režie je jako obvykle skvělá, stejně tak i jeho scénář, který tentokrát napsal se svým dlouholetým kolaborantem a hvězdou filmu Glenem Powellem. Dobré tempo a energie, pár zvratů z nichž některé jsou možná očekávané, ale i tak fungují, a film poměrně utíká i před téměř dvouhodinovou stopáž. Powell je čerstvě vyšlá filmová hvězda a velice se mi líbí, jaké projekty si vybírá. Zvládá romantické komedie (mládeži přístupné i nepřístupné), skvěle zvládá akci a blockbustery ale nemá zájem o superhrdiny a odmítl dokonce i příští Jurský svět, a nyní ukazuje, že je více než schopen spoluvytvořit oddechovou ale i tak chytrou a místy až černou komedii. Skvěle zde zvládá ztvárnit dvě identity jednoho člověka, a navíc má příležitost zahrát si na minutku či dvě několik různých až karikaturních postaviček, a je prostě skvělý. Po jeho boku se objevuje Adria Arjona a ačkoliv je její role časově menší, její výkon není o nic slabší, ba dokonce skoro naopak. Ve všech polohách působí naprosto přirozeně, v jednu chvíli je milá a nevinná a než si to člověk uvědomí, ona přepne a je jedovatá a nebezpečně sexy. Je škoda, že se Vrah naoko nedostal do kin, tak mu alespoň dejte šanci na Netflixu, je to fajn film který vás možná překvapí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka zaujme na prvú dobrú a vzbudzuje nádeje, že po rokoch zasa dostaneme vydarený mix komédie, akčného filmu a všetko jemne pocukrované romantikou. Ale kdeže. Celú dobu človek čaká, kedy sa konečne rozbehne nejaký domino efekt udalostí, ktoré spustia akciu a crazy momenty. Vrah naoko však nemá žiadnu akciu. Akože fakt nula. Nezasmejete sa ani raz. Ukecaná romantika s fajn nápadom, ktorý si však vystrieľajú v prvej polhodine. Okrasu robí aktuálne jedna z najkrajších latino herečiek Adria Arjona. Úprimne? Radšej si dajte Vrahouni (2010). ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chytrý, promyšlený scénář s poselstvím o strachu ze změny života. Skvělé tempo, špičkové herecké výkony - ty dialogy! - Glen Powell mizí v roli. Příběh krásně graduje a akce v něm není vůbec žádná. Škoda toho debilně přeloženého názvu. Jinak milý romantický film, kterým Linklater splnil sen spoustě zakřiklých brýlatých študáků o tom, že tu svou Adriu Arjonu mají šanci dostat do postele. A bude je to jenom stát ztrátu vlastní osobnosti. Hodně štěstí u závěrečné zkoušky. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení filmu takhle příjemný pocit. Ne, že bych snad viděl nějakou top věc, nebo úžasnou akční bombu, spíš jen na první pohled nenápadný, ve finále však hrozně fajn a chytrý film, který čistě za sebe můžu s klidným svědomím doporučit všemi deseti. A neoukoukaný Glen a ♥ Adria, to už byla jen taková malá bonusovka navíc. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Scenár sa pôvodne odohrával v Houstone, keďže tam skutočný Gary Johnson žil, no kvôli daňovým úľavám sa natáčanie a tým aj príbeh filmu presunul do New Orleans v Louisiane. Natáčalo sa od 4. októbra do 16. novembra 2022. (m.a.t.o.)
  • Skutočný Gary Johnson, ktorého príbehom je film inšpirovaný, zomrel predčasne počas výroby filmu a nikdy ho nevidel. Režisér Richard Linklater s ním hovoril iba telefonicky a osobne sa s ním nestretol. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama