Reklama

Reklama

Dívka a moře

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jdu do plných. Jedno z nemnoha milých překvapení od netflixu. Vizuálně krásně zpracované, kdo se takových věcí nebojí, musí to být nádhera. Na neokoukanou Teagan Croft se koukalo velice dobře. A příběh Jessicy Watson je jedním z těch krásných příkladů plnění vlastních snů. Nezbývá než před ní hluboce smeknout, dokázat takovou věc v tomto věku. Drobnou nesrovnalost - jak se z plachetnice udělá ponorka a následně pak opět plachetnice - tady protentokrát velkoryse přehlédnu, klady filmu tento drobný nedostatek bohatě vyvážily. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Vcelku slusna podivana, ktera tak nejak plyne, nic moc se nedeje, sem tam nejaky drobny vzruso. Pokud odmyslime posledni dramo, pak se tam moc nestalo. Nesmirne povrchni, s hlavni hrdinkou nezazijete moc. Nejaky pekny zapady slunce a digitalni delfini, kteri se sakra nepovedly. Nejzajimavejsi snad je jen to, ze je to podle skutecne udalosti. Pribeh spis pro deti ci odrustajici deti. ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Film je založen na základě knihy "True Spirit: The Aussie Girl Who Took On The World", Jessicy Watsonové, nejmladšího člověka, který kdy samostatně plul po celém světě bez mezipřistání. Svou plavbu dokončila před svými 17. narozeninami. Její výkon byl oceněn Řádem Austrálie. I když cesta byla nakonec kratší než požadovaných 21 600 námořních mil, aby mohla být Světovou radou pro rychlostní rekordy plachtění považována za globální obeplutí . O příběhu Jessici Watson vznikl dokument "210 Days: Around the World with Jessica Watson". ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímek podle skutečné události, který nenabízí nic moc nového, takže mi v hlavě asi dlouho nezůstane. Hlavní hrdinka je naštěstí natolik charismatická, že dokáže s přehledem utáhnout svou část filmu, ale o vedlejších postavách, které sledují celou situaci z domova, se to samé říct nedá. Klidně tomu dejte šanci, nemá to čím urazit. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

To bylo vážně velké překvapení. O Jessice jsem slyšel i já v naší malé zemičce, ale nevěnoval jsem tomu zvlášť jakou pozornost. Další holka co dokazuje svou nezávislost no a co. Náhodou jsem však narazil na "její film" tedy hodně dramatický film. Ani nevím jestli to je vůbec reálné, ale rozhodně pro mě překvapení roku. Jsem z True Spirit nadšený. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • O příběhu Jessicy Watson (Teagan Croft) vznikl dokument 210 Days: Around the World with Jessica Watson (2010). (sator)
  • Film se točil v Austrálii v čase pandemie covid-19. V srpnu 2021 zažil produkční tým situaci, kdy na něj byla kvůli porušení pravidel lockdownu volána policie. (Jirka_Šč)
  • Vlády Queenslandu a Commonwealthu odkoupili plachetnici Ella's Pink Lady a umístili ji do Queensladského námořního muzea jakožto součást historie plachtění. V muzeu byla také zpřístupněna replika kajuty, aby bylo návštěvníkům zprostředkováno, v jakém prostoru musela Jessica Watson (Teagan Croft) 210 dní přebývat. (Platom)

Reklama

Reklama