Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jax (Lily Gladstone) se v indiánské rezervaci stará o svou neteř Roki (Isabel Deroy-Olson), kterou připravuje na nadcházející slavnost pow wow. Zároveň se snaží pátrat po své ztracené sestře, kterou chce najít ještě před zahájením slavnosti. (raininface)

Recenze (5)

VanillaIce 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů o setrvávajícím problému MMIW. Do půlky to celkem šlape, druhá půlka drne a konec je takový jaký je ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé drama klasického střihu z prostředí indiánské rezervace. Nedá se proti tomu nic říct, stejně jako se na tom nedá nic vyloženě vyzdvihnout. Zkrátka a jednoduše OK. [Sundance Film Festival 2023] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

výborná Lily Gladstone v poměrně tuctovém artovém dramatu. Beru, že se tvůrci v čele s režisérkou Ericou Trembley snažili poukázat na palčivý problém laxnosti úřadů v případě pátrání po někom z menšiny, ale na tohle téma už tu pár filmů bylo a často lepších a silnějších. Bez toho zůstane "jen" příběh ženy, která pátrá po své sestře a  do toho se snaží starat o svojí neteř (které nejde úplně dobrým příkladem). Ta hodinka a půl celkem uteče, ale jak už tu v komentářích padlo, výsledek není ničím výrazně zapamatovatelný a je čistě jen ok...60% ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

70 %. To nejzásadnější už tady zaznělo, přesto bych nebyl tak přísný. Námět – respektive poslání a prostředky, jimiž k němu tvůrci směřují – převyšuje filmařinu jako takovou, přijatelná stopáž nicméně ospravedlňuje zkratkovitost až schematičnost jednotlivých linek. Splín navozující momenty i tak nechybí. Fancy Dance stojí a padá na bezprostředním vztahu tetičky s neteří, ostatní postavy i zmíněné linky jsou spíše doplňkem s vyšším potenciálem. Žádný white savior tentokrát nezasahuje, v mém oblíbeném a tematicky blízkém Wind River však příběhem, atmosférou a koneckonců i celkovým vyzněním přihodil to, co Gladstone (sama) nedokázala. ()

Reklama

Reklama