Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (375)

castor 

všechny recenze uživatele

Oslnivě barevnou krajinou prochází Robin Williams, který zahynul při autonehodě. Stejný osud bohužel potkal před lety i jeho dvě děti. Těžká zkouška, ale zdá se, že v ní manželé tak nějak „obstáli“. Jenže pak zemřel i on a jeho osudová láska tolik bolesti neunesla a sáhla si na život. Potkají se ještě někdy? S mottem „lásku nepřeruší ani smrt“ přišel novozélandský režisér Vincent Ward a v Ráji nabídl neuvěřitelnou trikovou paletu „světa poté“, že je to radost pohledět i o dvacet let později. Živé a plastické obrazy diváka musí dostat. Naopak Podsvětí je plné bahna a hříšníků a i když se ubírá plyn, pořád je to radost. Jen škoda, že oněch netrikových scén je moc. Neříkám, že komorní psychologické drama nemá své kvality, ale přeci jenom vypadá vedle výpravné pestré pohádky jako chudý příbuzný. Druhá půlka se prostě zbytečně moc drolí. Mít to pod 100 minut, byl bych spokojenější. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film tak silene utoci na city, ale bohuzel se mu to vubec nedari. Pribeh je dost zajimavej, ale po uvodni zhruba pulhodine a presunuti do nebe, film zacne nudit. Nastesti s cestou do pekla se film konecne trochu rozjede. A samotny peklo je udelany docela mrazive. Ono trikova stranka je asi nejvetsi klad, protoze i kdyz se film desne tahne, je aspon na co koukat. A ty radoby dojemny flashbacky s silene nudnejma dialogama me akorat stvali. Williams hraje narozdil od Goodinga skvele, jen mi do role moc nesed, ma vetsinou furt ten svuj vtipnej vyraz. Ale rozhodne stoji film za skouknuti. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

Barevné snění, malované štětcem na filmové plátno. Poeticky laděné filosofování o životě, úmrtí a žití po smrti. Robinova opravdivost, nasazení v každé minutě, přirozenost, improvizace, spolu s jeho vnitřním cítěním pro danou věc dávají všemu skutečnou a věčnou hodnotu. Naprosto stejné věty mohu zopakovat u jeho Expres foto........... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Annie, I'm here babe, I still exist." Hrozně velký kýč, stále stejný trpitelský výraz Robina Williamse, křesťanské kecy v každé druhé minutě..přesto příjemně barevný a snesitelný snímek. :) Oscar za vizuální efekty rozhodně zasloužený. Chlapci z ILM (příběh Crows z filmu Yume) se nezapřeli a vytvořili nádherný fantaskní svět. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych chtěla říci, že to není vhodný film pro mladé lidi, kteří mají život před sebou a pro které je slovo "smrt" velmi abstraktním pojmem, natož, aby nějak přemýšleli o reinkarnaci = o životě po životě. Mohu říci, že já věřím na posmrtný život, protože duše člověka se nemůže jen tak někam vytratit. Je vidět, že i režisér Vincent WARD se touto myšlenkou zabývá, jinak by nemohl natočit tak úchvatný film u kterého jsem ani nedýchala. Dostala jsem aspoň trochu odpověď, zda existuje mnoho věcí mezi nebem a zemí o kterých ještě nic nevíme. Je to tak vynikající zpracované, tolik efektů a znázornění snů ( co se děje v lidské mysli, má-li krutou bolest) o čemž při smrti dvou děti snad nikdo nemá nejmenších pochyb ! Ještě bych chtěla dodat, že Oscara by si plně zasloužil Robin WILLIAMS, protože takhle perfektně zahrát roli milujícího manžela jsem ještě v žádném filmu neviděla. Ale i půvabná Annabella SCIORRA nebyla marná. Ona to však měla jednodušší, nemusela krásu předstírat - ona nádherná je. Úžasný film pro náročné diváky ! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (14)

  • „Pekelné“ scény byly natočeny na vetchém, zrezivělém vraku letadlové lodi třídy Essex USS Oriskany (CV-34). Loď byla později potopena, aby uvolnila místo pro umělý útes 17. května 2006. (sator)
  • Původní originál filmu, který byl uložen ve video trezoru v zákulisí Universal Studios Hollywood, byl ztracen při požáru zákulisí 1. června 2008. (sator)
  • Společnost 20th Century Fox oznámila film již v roce 1984, tehdy měl film režírovat Wolfgang Petersen. (ČSFD)

Reklama

Reklama