Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych chtěla říci, že to není vhodný film pro mladé lidi, kteří mají život před sebou a pro které je slovo "smrt" velmi abstraktním pojmem, natož, aby nějak přemýšleli o reinkarnaci = o životě po životě. Mohu říci, že já věřím na posmrtný život, protože duše člověka se nemůže jen tak někam vytratit. Je vidět, že i režisér Vincent WARD se touto myšlenkou zabývá, jinak by nemohl natočit tak úchvatný film u kterého jsem ani nedýchala. Dostala jsem aspoň trochu odpověď, zda existuje mnoho věcí mezi nebem a zemí o kterých ještě nic nevíme. Je to tak vynikající zpracované, tolik efektů a znázornění snů ( co se děje v lidské mysli, má-li krutou bolest) o čemž při smrti dvou děti snad nikdo nemá nejmenších pochyb ! Ještě bych chtěla dodat, že Oscara by si plně zasloužil Robin WILLIAMS, protože takhle perfektně zahrát roli milujícího manžela jsem ještě v žádném filmu neviděla. Ale i půvabná Annabella SCIORRA nebyla marná. Ona to však měla jednodušší, nemusela krásu předstírat - ona nádherná je. Úžasný film pro náročné diváky ! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dokoukával na nejvíc etap od doby, co aktivně sleduji filmy. Fantasy obecně nemám rád a tohle bylo pro mě téměř nekoukatelné. Zajímavý námět to určitě mělo, filmy o posmrtném životě (Duch, Pevné pouto,...) mám rád, nicméně tohle mě neoslovilo. Jednoduše...nudil jsem se. Abych jenom nehanil, tak to mělo i pár silných stránek - např. kamera a zvuk. Ovšem koukat 2 hodiny na nebe a přitom se nic moc neděje, to u mě nefungovalo. Sečteno podtrženo - 55% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí za shlédnutí pouze pro jeho vizuální stránku. A částečně pro půvaby rozesmáté tváře, olemované rusými vlnkami, hlavní ženské postavy v těch chvílích, kdy se směje. Samotný příběh je neuvěřitelná slátanina křesťanských a východních představ o smrti s romantickou linií té největší možné lásky, kterou není schopna ukončit ani samotná smrt. Což bolí. Obzvláště řezavé bolení pouze místy ustupuje. Naštěstí lze obdivovat tu fantazii, která je hravá a snad i inspirativní. Hlavní postavou je doktor Chris Nielsen (Robin Williams), který má jediný cíl: být se svoji vyvolenou za každého stavu všech možných realit i jiných dimenzí. Nejdůležitější ženskou postavou je kurátorka umělecké galerie Annie Collins-Nielsen (Annabella Sciorra) s psychickým traumatem posledního žijícího člena rodiny. Z dalších rolí: syn Ian (Josh Paddock), který při nanebevzetí dává přednost podobě Alberta Lewise (Cuba Gooding Jr.), dcera Marie (Jessica Brooks Grant), která při stejném nanebevzetí dává přednost podobě východoasijské letušky Leony (Rosalind Chao), a průvodce za bránu Pekla (Max von Sydow). Vzájemná láska je příjemná pro oba poznamenané. Umanuté setrvávání mrtvého mezi živými a přehnaně pedantské nároky na vlastní potomstvo nejsou příjemné již pro nikoho. Potom se nelze divit tomu, když vlastní děti dají přednost podobě někoho jiného ve chvíli, kdy se mají opět setkat se svým náročným rodičem. Alespoň ta fantazie se povedla a je jedním z mála důkazů, že i výtvarné umění může mít i užitnou hodnotu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tématicky naprosto ojedinělý a velmi vyspělý film, jehož cit pro detail a emocionální náboj skutečně docení nejlépe jen ti, kteří zažili podobné věci o kterých pojednává. Tvůrci se vyřádili na vizuální a estetické stránce, ale i herecky poměrně silné. Williams si stále drží trend, že nedokáže hrát v tak úplně "normálním" filmu. První polovina je za plný počet, je celistvá, plná emocí, osudovosti. Druhá je ponurejší, už se více kouskuje a následne i drolí a komplikuje. V neposlední řadě je divácky mnohem méně přívětivá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane až zomrieme? Čo nás čaká po smrti? Aké to bude? Možno to bude podobné ako vo filme "Ako prichádzajú sny", ktorý v roku 1998 natočil novo zélandský režisér Vincent Ward. Do hlavnej úlohy obsadil, dnes už nebohého, herca Robina Williamsa. Podal perfektný výkon. Výborne mu pri tom sekundovala Annalebella Sciorra. Dobrý bol aj afro-američan Cuba Gooding jr. v jednej z vedľajších úloh. Snímok "Ako prichádzajú sny" je zaujímavá, post-mortem romantická fantasy dráma. **** ()

Galerie (112)

Zajímavosti (14)

  • Annie Nielsenová (Annabella Sciorra) má nad postelí pověšený Robin Williams) prochází kolem rytiny „Dante a papež Hadrián V.“ od francouzského grafika Gustava Dorého. (ČSFD)
  • Původně hudbu pro film složil Ennio Morricone, jeho hudbě ale nebyla využita a nebyl ani udán důvod, proč tomu tak je. (..Lucas..)
  • Mezi lidmi, kteří létají ve velké knihovně, se objevila také režisérova matka. (..Lucas..)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno