Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 1

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (111)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Besson z devadesátek se už sice nevrátí, ale kdyby točil pro radost podobné filmy jako DogMan tak by mi to vůbec nevadilo. Tenhle žánrový mišmaš mě totiž překvapivě bavil natolik, že sem neměl potřebu se pozastavovat nad některými nelogičnostmi a nedotaženými nápady. Tam kde to Bessonovi zahapruje to totiž pokaždé zachrání obří charisma hlavního (anti)hrdiny v podání Caleba Landry Jonese…a psi…70% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Já nevím no, film mě nijak výrazně neoslovil a bohužel ani nevynikal v žádném zásadním ohledu. Děj se odvíjel pomalým a zbytečně rozvleklým tempem, což značně ubíralo na jeho dynamice a celkové atraktivitě. Navzdory patrné snaze tvůrců o věrnou reflexi osobnosti hlavní postavy, film postrádal potřebnou hloubku, která by divákovi umožnila se s hlavní postavou více ztotožnit a prožít její příběh. Napětí, které by mělo být klíčovým prvkem, zde chybělo a i přes některé pokusy o vybudování dramatických momentů zůstaly tyto snahy jaksi nedotažené. Celkově na mě příběh s velkou smečkou psů nepůsobil zkrátka přiliš realisticky. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Luc to pořád ještě zkouší, což je v pořádku. Jen jsem doufal, že tenhle kousek bude mít už vzestupnější tendenci, i přestože tomu trailery nijak zvlášť nenapovídali. Jsou tam Bessonovi motivy, které jsou zabaleny do béčkového dramatu a je z toho takovej nijakej film, který se snažil být "nějakej" ( potenciál by byl )... Prostě Luc Besson. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Udělalo mi radost, že se film větší měrou víc soustředí na trochu jiné události, než jak to podle traileru působilo. Byť mi tedy občas přišlo, že se děj snaží zpracovat tolik témat, že prostě nemá šanci to do svého konce stihnout dostatečně všechno nejen nakousnout, ale taky zároveň uzavřít. Paradoxně to celou dobu šlape na 100%, občas i na 110%. Aby potom přišlo závěrečné akční rozřešení, ke kterému se film ve vyprávění postupně vrací, stalo vlastně tou nejslabší částí. Je to víc psychologický drama než akční film. A jsem za to ráda. Že tam bylo té akce tak málo. 90%. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jestli má nějaký herec škatulku podivína vyžívajícího v experimentálních i jiných edge projektech, je to právě Caleb Landry Jones, který si role báječně užívá a dokazuje včetně tohoto Bessonova dílka jak dobrý a širokospektrální herec to je. Psí antihrdina s tragicky pochroumanou minulostí využívá jakékoliv schopnosti, které mu nejen bůh dodává k přežití. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Dlhoročný Bessonov spolupracovník Éric Serra zložil hudbu k filmu a film považoval za veľmi emotívny, pretože aj keď je skúseným harcovníkom, priznal, že sa nestáva často, aby dokončil svoju prácu so slzami v očiach. (Arsenal83)
  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama