Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 11

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (107)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čuduj sa svete, Luc Besson ešte nezabudol rozprávať príbehy bez veľkých efektov. Takýto sústredený  na psychologickú situáciu, vývoj a transformáciu, príbehovo silný a rytmom prekvapivo pomalý, filmársky surový a umiernený súčasne už nebol 20 alebo aj 30 rokov. A Caleb by mal zbierať ceny podberákom. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Luc to pořád ještě zkouší, což je v pořádku. Jen jsem doufal, že tenhle kousek bude mít už vzestupnější tendenci, i přestože tomu trailery nijak zvlášť nenapovídali. Jsou tam Bessonovi motivy, které jsou zabaleny do béčkového dramatu a je z toho takovej nijakej film, který se snažil být "nějakej" ( potenciál by byl )... Prostě Luc Besson. ()

Reklama

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Extrémní nuda..... A dál už nic...... Besson šlápl vedle.... Chtěl natočit zvláštní, jinou, psychologickou sondu ve stylu Jokera, ale ne, nepovedlo se to... Nebavilo mě to, bylo to předvídatelný, prostředí psů, útulků, squatů a špíny mě nezasáhlo.... Výkon Landry Jonese mě neohromil a navíc je to velmi nesympatický herec, který mě nebavil nikde a nikdy.... S jeho ksichtem a projevem prostě sympatizovat nejde.... A jeho postavy mi líto prostě nebylo a nefandil jsem mu.... Na film jsem se snažil naladit, ale vůbec to nešlo.... Nebylo to tam....  Lucu, vrať se k akci a sci-fi, kde jsi doma a kde ti to jde a kde dokážeš excelovat.... Tam jsi Doma... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že Caleb Landry Jones je nevídaný přírodní úkaz, v hlavní roli je prostě fantastický, všechno jsem mu zbaštila (smutek, radost, strach, zamilovanost atd.). K tomu jedním dechem dodávám, že tohle je přesně ten Luc Besson, kterého zbožňuji, hravý, nápaditý, občas to pustí z rukou, schválně co to udělá, pak zas utáhne šrouby až na kost, přechází ze žánru do žánru naprosto nenásilně. Příběh mladého muže a jeho psů je zajímavý, poutavý a zcela pochopitelně i přitažený za vlasy a lehce divný, tedy opětovně potvrzeno - moje slabost pro divnověci stále přetrvává.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma zaujala premisa a príbeh, ktorý spočiatku nesklamal. Ako sa však príbeh odvíja, je čoraz ťažšie uveriť takej tragédii. Záverečné scény sa zdajú byť unáhlené a predvídateľné, čo naozaj nie je to, čo ja osobne hľadám. Niektoré detaily príbehu sú tak vzdialené realite, že celý emocionálny zážitok upadá. Napriek všetkému sa to dalo ľahko prehliadnuť, lebo film je pútavý. Celkovo sa príbeh točí okolo sociálne odlúčeneho chlapa so zmyslom pre súcit. 6/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)
  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama