Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 1

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (107)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Besson z devadesátek se už sice nevrátí, ale kdyby točil pro radost podobné filmy jako DogMan tak by mi to vůbec nevadilo. Tenhle žánrový mišmaš mě totiž překvapivě bavil natolik, že sem neměl potřebu se pozastavovat nad některými nelogičnostmi a nedotaženými nápady. Tam kde to Bessonovi zahapruje to totiž pokaždé zachrání obří charisma hlavního (anti)hrdiny v podání Caleba Landry Jonese…a psi…70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vlivem netypické tvůrčí svobody, které se Luc Besson těší z důvodu toho, že si filmy produkuje sám, umožňuje vzniknout dost výjimečnému úkazu, totiž autorskému scénáři, který působí jako špatně adaptovaná kniha. To se projevuje tím, jak někde naznačuje témata, se kterými již nadále nepracuje (bývalý manžel psycholožky), uvádí do příběhu výrazné postavy, ke kterým se už nikdy nevrátí (okradená aristokratka) či pracuje s až komickými zkratkami, které jakoby měly shrnovat původně vývojově delší charakterizaci (redneck rodina upomínající až někam sem). Zároveň neustále vychyluje rytmus a dává váhat, na jaký film se vlastně díváme. Výsledkem je něco, co se nedá obecně doporučit, ale pokud se díváte na deset filmů tejdně, tak si fakt imo můžete užít, jak je tohle odchýlený od všech tabulek. A třeba vám to po posledních zkušenostech může vrátit naději, že dokážou být pořád filmy s čoklama, který neupeklo CGI. Pro ty ostatní tu je pak Caleb Landry Jones, jemuž predikuju wicked hereckou kariéru po vzoru Phillipa Seymoura Hoffmana či Joaquina Phoenixe. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem si přál a trochu i věřil, že by se Luc Besson mohl Dogmanem vrátit do doby Leona a Brutální Nikity, ale nestalo se. Dogman není v žádném případě akční film a to co naznačovali trailery, je zde jen tak mimoděk. Film se nejvíce přibližuje poslednímu Jokerovi a ukazuje nám příběh, životem hodně zničeného muže, který našel lásku a přátelství jen u psů a stal se Kmotrem zapadlé čtvrti, který šéfuje psímu gangu, vystupuje v drag show a trochu se zaplete s místním gangem. To co naznačovali trailery je zde asi 10 minut a není to působivé, tak jak by mohlo být a pokud by tam závěrečná akce vůbec nebyla, film by fungoval dál. Dogman tak ani není filmem Luca Bessona jako spíše Caleba Landry Jonese, bez kterého by neměl co nabídnout a on jediný, film posouvá na mírný nadprůměr. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čuduj sa svete, Luc Besson ešte nezabudol rozprávať príbehy bez veľkých efektov. Takýto sústredený  na psychologickú situáciu, vývoj a transformáciu, príbehovo silný a rytmom prekvapivo pomalý, filmársky surový a umiernený súčasne už nebol 20 alebo aj 30 rokov. A Caleb by mal zbierať ceny podberákom. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nie je to zrovna Split či Joker ale určite DogMan patrí k filmom s najlepším mužským hereckým výkonom, nevadia ani stereotypy o zlej výchove, nečakane v rodine bieleho muža, katolíka, ani policajtri vždyžrajúci šišky a ani silná sebavedomá žena ktorá sa sama stará o dieťa, DogMan je pozoruhodný film, ktorý by si určite, podobne ako Jack stavia dom zaslúžil viac priestoru aj v našich kinách. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)
  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama