Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (59)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Herní série mě zastihla jen okrajově skrze první díl, ale tak nějakou obecnou znalost o ní i tak mám, a řekl bych, že kdyby si tvůrci představovali představení jejich světa na TV obrazovkách, tak by to klidně mohlo být takovým způsobem. A to představení světa je tu poměrně klíčové, protože první řada primárně představuje svět Falloutu, a právě kvůli tomu, jak přehnaně jednoduchý příběh je, tak zatím nejdu na plnou palbu. Jinak je to parádní retro sci-fi jízda, která mixuje archaické stereotypy o postapu s westernovými motivy, okořeněné o špetku toho nejlepšího černého humoru. A Ella Purnell je tak suprově tupoučká, že si jí prostě zamilujete hned po prvním díle. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodná, zlý a ošklivý… Fallout mód. Má to tempo, má to cynický humor, má to krvavou akci a velmi aktuální téma. Walton Goggins bezvadný v obou dvou polohách, taky má nejzajímavější roli. Ostatní se občas chovají jako pitomci, ale pro tu perfektní atmosféru jim to odpustíte. Jonah Nolan je fanda a pohlídal si každý důležitý aspekt převodu hry. Pointa je vyloženě lahůdková, přestože se dala vytušit hodně dopředu. Finále je napjaté jak struna a MacLachlan v něm neskutečně válí. I když to vypadá, že tu vládne chaos, neznamená to, že nikdo nesedí u kormidla. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvělé v detailech i některých nápadech. Některá témata scénář zpracovává zajímavě, ale v celku a vedení příběhu trochu slabší. A některé postavy vás svojí nelogičností budou fakt dost štvát. Trochu kontrast je, že se tu opravdu zajímavé charaktery střídají s těmi hodně šablonovitými. Walton Goggins a Ella Purnell skvělí. Atmosféra super. 75% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vzoru několika nedávných a úspěšných herních minisérií jsme byli obdařeni tentokrát Falloutem, což je hra, která si to, podobně jako The Last of Us, rozhodně zasloužila, už jenom kvůli nadějnému a rozlehlému světu, ve kterém lidé a monstra válčí na pozadí postapokalyptické 1950's doby. Já jsem herní Fallout nikdy nepařil, takže tohle všechno pro mě bylo jedno velké neznámé, ale i přesto, že se ne vždy vybarvoval příběh, jak jsem chtěl (dvě epizody byly vyloženě na sílu a zdálo se to být uměle natahované), tak to ve finále vše zapadlo do sebe až z toho mám dojem, že to byl takový prequel ke druhé sérii, která by teprve měla být tím "hlavním", co by nás v tomhle zajímavém světě mělo čekat. Palec nahoru za všechny herce, to byla bomba je sledovat, především Ella Purnell a její kukuč ! 1. série - /80%/ ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Po tom hypu jsem teda čekal víc. Zřejmě šok z toho, že to nikdo neposral, lidem poněkud zastínil mysl. Jo, je to dobrý, o tom žádná, ale že bych se těšil na každý další díl, to se říct nedá. První série Falloutu funguje spíše jako reklama na ty hry, než nějaký zásadní kousek sám o sobě. Goggins je cool, Purnell dostatečně cute a naivní, aby jako hlavní protagonistka fungovala. Jen ten Moten je prkenný až běda, což se nelze divit, on totiž Maximus je dost divně napsaný a charakter si dost ohýbá dle potřeby. Asi měl být komplexní postavou, ale to se nestalo. Finále je naštěstí fajn, takže člověk nemá pocit, že s tím ztrácel čas, ale zároveň netoužím po tom, abych věděl, kam se postavy na konci vydali. V konečném důsledku asi nejvíce cením, že Fallout ukazuje, jak dobře můžou herní světy fungovat i v seriálově-filmové podobě. Za to rozhodně kudos. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)
  • V čase 15:50 je pod špatně nasazenou páskou vidět, že Stephanie Harper (Annabel O'Hagan) o oko nepřišla. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama