Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život světoznámého newyorského malíře Jacksona Pollocka nebyl vždy plný úspěchů a ocenění. Jeho násilnický a radikální styl tvorby mnohé odrazoval, Pollockovo nové umění bylo považováno za obskurní, své obdivovatele si hledalo jen postupně. A autor na tom nebyl o nic lépe. Kromě zápasu s míněním veřejnosti totiž sváděl mnohem těžší, vnitřní bitvy, v nichž vyhrávají jen ti nejsilnější. Mezi ně však Pollock nepatřil. Osobní démoni, tolik přínosní pro jeho tvorbu, ho postupně sžírali a nedopřáli mu odpočinku...dokud nezvítězili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Pútavá biografia jedného z najoriginálnejších maliarov v dejinách. Natočiť film o živote umelca však nieje také jednoduché, pokiaľ nieje jeho zámerom diváka uspať. Ed Harris ako režisér to však zvládol solídne a to bez toho, aby do Pollockovej biografie domýšľal nejaké extrémne udalosti. Jeho film je zaujímavý ako celý Pollockov život, jeho štýl a jeho tvorba. Rešpekt patrí Harrisovi aj za stvárnenie Jacksonovej osobnosti a tiež ma potešila Jennifer Connelly v úlohe jeho milenky Ruth. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne vzdani holdu Jacksonu Pollockovi. Jako snad kazdy genialni malir i Pollock bojoval predevsim sam se sebou a vuci okoli byl dost podivinsky, ostatne takovi lide me vzdy pritahovali. Ed Harris se role umelce ujal se cti a vlastne celemu filmu neni moc co vytknout. Skvele byly i zabery na Pollockova dila ci jeho samotnou malbu. V mych ocich jsem videl nadherny film o neobycejnem cloveku a umeni, ktere me vzdy vzrusovalo. Sam jsem v detstvi a mladi hodne maloval, a nebyt postizen tvurci krizi jiz v ranem veku, kdo vi, zda by v roce 2086 nekdo o mne taky nenatocil film:-)! ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Vzor pro všechny životopisné filmy - takový je Pollock. Mistrně vybírá z příběhu malířského velikána to nejpodstatnější a dokonale ho přibližuje jako člověka, malíře, ožralu, manžela, ale především jako výjimečnou osobnost. A skutečně, největší síla tady tkví v detailech, v obyčejném dloubání se prsty v barvě nebo v rozbitých lahvích od mlíka při opilé jízdě na kole. Ed Harris byl fantastický Jackson Pollock a Marcia Gay Harden o nic horší Lee Krasner. Jsem rád, že jsem to tenkrát poprvé viděl na gymplu při výtvarce (Staněk věděl, co dělá). ()

tron 

všechny recenze uživatele

V POLLOCKOVI exceluje Ed Harris (zároveň režisér filmu), Marcia Gay Hardenová - a obrazy. Možnože to mohlo byť troška kratšie a existencii niektorých drobností som nechápal (Val Kilmer?), ale príbeh je už silný, pretože Jackson Pollock bol zaujímavá, originálna osobnosť, ktorá, ako mnohí vynikajúci umelci, totálne (z)ničila svoje okolie. O sebe nehovoriac. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/160596/Pollock-80.html ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Ed Harris, jenž se ujal režie i hlavní role vše zvládnul na výbornou. Příběh Jacksona Pollocka v boji o příznivce nového stylu umění a v boji se svými osobními démoni se mimořádně povedl a já ani na chvíli nelitoval, že sem dal Pollockovi přednost před Nelítostným soubojem(na nově). Především výkon obou hlavních herců mě dostával a jsem rád, že alespoň jedním Oscarem byl oceněn. Alkohol a umění. Bez toho to snad ani nejde. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ed Harris ve filmu obrazy sám maloval. (Vrata88)
  • Natáčení trvalo pouze 50 dnů s šestitýdenní pauzou. Ta nastala proto, aby Ed Harris mohl mít v závěru snímku svoje vlastní pravé vousy a aby mohl být o 14 kg těžší. (Vrata88)

Reklama

Reklama