Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská výpravná dobovka o doktorovi, který ztratí rodinu a paměť, aby hledal sám sebe a svoje blízké. Trochu větší dávka naivity jak v romantických částech tak těch dramatických, ale má to pohodové tempo, pěknou kameru, zajímavý námět a nějak se na to prostě dobře příjemně koukalo. Prostě Poláci umí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dobré. Doopravdy hodně dobré. Maličko jsem se obával, protože se jedná o remake stejnojmenných filmů z let 1981 a 1937 (které jsem neviděl, ale minimálně 1981 chci vidět) a snaha udělat něco znova a nověji často nedopadne nejlépe, nicméně líbilo se nám (sledoval jsem se ženou) moc. Krásné postavy, dokonce i vedlejší a záporné (syn majitele koželužny). Židovský hostinský byl velmi sympatický, mlynářka nádherně zemitá (velmi se mi líbil i její otec), mladý hrabě byl floutek, ale férový, dcera byla charakter sama o sobě, Rafał Wilczur je v Polsku považován za jednoho z "nejslavnějších literárních hrdinů meziválečného období". Hudba a kamera uvedený celek výborně doplňovaly a ukázaly pohled na svět, který již neexistuje. Proto tento poctivý polský film trochu nadhodnocuji a dávám maximum. ■ P.S. Googlil jsem o knižní předloze: Původně se jednalo o filmový scénář, ale když byl odmítnut, přepracoval ho Tadeusz Dołęga-Mostowicz v roce 1937 na román, který je ve skutečnosti značně rozsáhlejší, než film (v letech 1937, 1938 a 1939 vznikly až tři filmy o Rafałovi Wilczurovi). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, má to pekný romantický príbeh. No videl som originál a pravdou je, že ten je tak o triedu lepší. Takže vyššie hodnotenie by nebolo celkom kóšer. Ale aj napriek tomu, že ide o takú poľskú telenovelu, je to určite pozerateľné a môžem len odporučiť. Lepší priemer. 65/100 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neměli tu čest s Mastičkářem Jerzyho Hoffmana z roku 1981, tak si zkuste představit, že si doktorka Quinnová jde do Biedronky koupit DVD s Želarami. Máte to? Tak teď asi plus minus víte, na čem budete, když si dáte pauzičku o těch všech výbuchů, efektů či superhrdinů a necháte si své šrámy léčit tímto lidským příběhem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie. Prvá slávna adaptácia pôsobí dnes síce už dosť naivne, najmä čo sa týka jednorozmernosti postáv, ale emócie dokonale fungujú a funguje aj nostalgia. No a je tu úžasná predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy. Na nové tváre v novej verzii si znalý divák musí chvíľu zvykať, ale netrvá to príliš dlho. Porovnávanie zmien s predlohou aj s filmom patrí vždy medzi moje najobľúbenejšie činnosti pri sledovaní nových adaptácií a tu sa tých razantnejších dočkáme predovšetkým v záverečnom akte. Práca v krčme bola skôr zmenou kozmetickou, avšak ostať iba pri zmenách minimálnych by neospravedlnilo fakt točiť všetko znova. Postavy sú viacrozmernejšie, "mastičkár" napríklad neodmietne sex, ale to sa asi dalo čakať. Plné hodnotenie, opäť, najmä kvôli skvele fungujúcim emóciám a silnému záveru v súdnej sieni. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Podle datumů na bustě Rafała Wilczura (1885–1920), která je umístněna na klinice pod schody, film začíná v roce 1920 a pokračuje v roce 1935. (Jirka_Šč)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama