Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle dost možná první setkání s Polským filmem. Je třeba říct, možná i díky produkci Netflixu, že film vizuálně vypadá opravdu hodně dobře, a je vidět, že určitě nebyl zadarmo. Jen škoda, že dějově je to spíš takový souhrn klišé, které se dají poměrně snadno napřed odhadnout, a samotný závěr je pak průhledný v podstatě už tak od čtvrtiny filmu. Co určitě ale potěší, tak je náhled do Polské dobové kultury, obzvláště vesnické, takové te folklórní, což vám stejně o daném období a národu řekne víc, než nějaký městský život. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výpravná epická záležitost, ze které je cítit až ten francouzský romantismus, a u které mě vůbec nepřekvapuje, že se ji chopili zrovna Poláci. Pátou hvězdu nedávám jen proto, že si tu některé momenty pro chod jasně patrného příběhu tvůrci hodně usnadňovali. A když pak finále mělo ždímat emoce, sfoukli to nečekaně za tři minuty. Jinak ale dvě a půl hodiny krásného historického příběhu, který ukáže Polsko ve městě, ale i na venkově ve 30. letech. minulého století. Přidá výborné herecké výkony a námět, který pro svojí klasickost musí bavit každého diváka očekávající dobrý film. ()

Reklama

kamals 

všechny recenze uživatele

Ten film je asi filmařsky ok, ale prostě nemohu dát filmu, který vykradl na druhou předchozí zpracování, a vznikl vlastně jen proto, aby se jako načančaná děvka prodal současnému mezinárodnímu pop-publiku netflixu, více hvězdiček. Doporučuji obě předchozí verze, ta z osmdesátých let je moje kýč srdcovka, jen o kousek níž než Šumař na střeše)). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, má to pekný romantický príbeh. No videl som originál a pravdou je, že ten je tak o triedu lepší. Takže vyššie hodnotenie by nebolo celkom kóšer. Ale aj napriek tomu, že ide o takú poľskú telenovelu, je to určite pozerateľné a môžem len odporučiť. Lepší priemer. 65/100 ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Možná byly moje prvotní pocity bezprostředně po zhlédnutí až moc nadšené, ale i po několikadenním odstupu mám v sobě pořád pocit z nadprůměrného snímku, který zkrátka funguje. Někdo může namítnout, že příliš zjednodušuje a moc tlačí na divákovy city, ale zkrátka je to natočeno tak, že se před obrazovkou bavíte. Říkal jsem to už dříve a zde to zdůrazňuji znovu, že Poláci filmy poslední dobou prostě umějí (tím netvrdím, že Češi ne). Ale zkrátka tento snímek má vše, co je potřeba k udržení pozornosti a příjemnému pocitu z kvalitně odvedené práce. Víc než fajn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Podle datumů na bustě Rafała Wilczura (1885–1920), která je umístněna na klinice pod schody, film začíná v roce 1920 a pokračuje v roce 1935. (Jirka_Šč)
  • Tadeusz Dołęga-Mostowicz napsal své dílo „Znachor“ v roce 1937 původně jako filmový scénář. Když byl odmítnut, přepracoval ho na román. Finálně však spatřil světlo světa stejnojmenný film v roce 1937, v roce 1981 a v roce 2023. (Jirka_Šč)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama